3

ØRJAN NYLAND: Ingen keepertabber, men Nyland kunne tatt skuddene som førte til Kroatias første og andre mål. Passiv på det tredje. Var ikke den matchvinneren Norge trengte.

4

MARTIN LINNES: Klarte seg lenge greit på høyrebacken, både defensivt og offensivt. Sammen med backkollega Høgli den beste av de fem bakerste.

4

HÅVARD NORDTVEIT: Ryddet bra opp, og gjorde ingen store feil. Trygg med ballen. Slet med å henge med på Kroatias sterke sluttspurt.

4

VEGARD FORREN: Svak ved Kroatias andre mål og tapte hodeduellen ved den tredje. Kommuniserte dårlig med resten av forsvaret. Unødvendig gulkort for protester.

5

TOM HØGLI: Spilte med rutine defensivt og villig med offensivt, spesielt i Norges gode periode. Hadde Norges eneste skudd på mål i første omgang.

-

PER CILJAN SKJELBRED: Ut med strekk etter 19 minutter. Bidro bra i den perioden Norge hadde kontroll på Kroatia.

6

STEFAN JOHANSEN: Løp og la ned en ekstremt stor arbeidsinnsats. Få feil. God lenge. Holder høyt nivå. Formspiller. Hang ikke med da Kroatia gikk opp til 4-1 på dødball.

5

ALEXANDER TETTEY: Pondus og muskler. Viker ikke en tomme i duellene. Rydder opp bra defensivt. Men for høy feilprosent med ball i beina. Herlig scoring!

5

MATS MØLLER DÆHLI: Frisk, kreativ, initiativrik og god den første halve omgangen. Men forsvant mer og mer utover i kampene. Led av manglende kamptrening.

5

MARTIN ØDEGAARD: Ble tidenes yngste fra start i EM-kvalikkamp. Fornuftig og rolig med ballen. Totalt respektløs, full av selvtillit og leverte fine detaljer. Usynlig i perioder.

4

TARIK ELYOUNOUSSI: Blir altfor veik og puslete på topp. Løp mye. Spiller med stort hjerte. Skaffet straffespark, som han bommet på. Snakket på seg unødvendig gulkort.

Innbyttere:

Jone Samuelsen 6: Inn for Per Ciljan Skjelbred etter 19 minutter. Energisk! Herlig Zidane-mottak rett etter at han kom inn. Solid kamp.

Håvard Nielsen: Inn for Mats Møller Dæhli etter 61 minutter.

Mohammed Abdellaoue: Inn for Tarik Elyounoussi etter 80 minutter.

Tsjekkia – Latvia 1-1 (0-1)

Mål: 0-1 Aleksei Visnakovs (30), 1-1 Vaclav Pilar (90).

Spilt i Praha.

Nederland – Tyrkia 1-1 (0-1)

Mål: 0-1 Burak Yilmaz (37), 1-1 Wesley Sneijder (90).

Spilt i Amsterdam.

GRUPPE B

Israel – Wales 0-3 (0-1)

Mål: 0-1 Aaron Ramsey (45), 0-2 Gareth Bale (50), 0-3 Bale (77).

Rødt kort: Eitan Tibi (51), Israel.

Spilt i Haifa.

Andorra – Bosnia-Hercegovina 0-3 (0-1)

Mål: 0-1 Edin Dzeko (13), 0-2 Dzeko (49), 0-3 Dzeko (62).

Spilt i Andorra la Vella.

Belgia – Kypros 5-0 (2-0)

Mål: 1-0 Marouane Fallaini (21), 2-0 Christian Benteke (35), 3-0 Felaini (66), 4-0 Eden Hazard (67), 5-0 Michy Batshuayi (80).

Spilt i Brussel.

GRUPPE H

Kroatia – Norge 5-1 (1-0)

Mål: 1-0 Marcelo Brozovic (30), 2-0 Ivan Perisic (54), 3-0 Ivica Olic (66), 3-1 Alexander Tettey (81), 4-1 Gordon Schildenfeld (87), 5-1 Danijel Pranjic (90).

Rødt kort: Vedran Corluka (74, to gule), Kroatia.

Ca. 25.000 tilskuere i Zagreb.

Aserbajdsjan – Malta 2-0 (1-0)

Mål: 1-0 Javid Husejnov (4), 2-0 Dimitrij Nazarov (90).

Spilt i Baku.

Bulgaria – Italia 2-2 (2-1)

Mål: 0-1 Jordan Minev (selvmål 3), 1-1 Ivelin Popov (11), 2-1 Ilijan Micanskij (17), 2-2 Éder (84).