Kroppslige plager ser ikke ut til å stoppe for Henrik Ingebrigtsen. Etter å ha blitt kvitt slimproblemer i fjor, ble det trøbbel med hamstringen i vinter. Og sannelig dukket også et gammelt tåproblem opp igjen for noen uker siden.

— Tåa er «jævlig» vond når jeg trener og dagen etter at jeg har løpt med piggsko. Men et løp varer jo bare tre og et halvt minutt, og i tillegg gjør adrenalinet sitt til at jeg ikke kjenner så mye, sier eldstemann av løperguttene i Team Ingebrigtsen

For første gang i historien stilte hele teamet på en pressekonferanse før Bislett Games, Henrik, Filip og Jakob. Og det er fortsatt rankingen, selv om stevnesjef Steinar Hoen antydet at Europas beste på mellomdistanse snart bare er nest best i huset. Filip leverte en strålende 1500-meter i spanske Huelva fredag og stiller i samme felt som Henrik på en engelsk mil på Bisletttorsdag kveld.

Må late som

Hamstringproblemene har plaget Henrik i hele oppkjøringen – og er ennå ikke over.

— Hamstringen er der, men jeg begynner å få kontroll. Det gjør vondt etter løp, og det gjør vondt i akselerasjonen, forteller Henrik, som er mer på vakt med tåproblemet.

— Den største faren er at jeg endrer måten å løpe på fordi det gjør vondt. Da kan det komme følgeskader.

- Fins det ikke noe botemiddel?

— Kortisonsprøyte. Men det skal man være forsiktig med, sier Henrik, som heller satser på å ise ned etter løp. Skaden er diagnostisert til å være betennelse i et tåledd, forårsaket av slitasje og forkalkning.

Ute etter egen rekord

Til tross for to vondter, er Henrik offensiv som alltid før drømmemilen, som også inneholder OL-mesteren fra 2008 og den tredobbelt verdensmesteren Asbel Kiprop.

— Jeg er god nok til å pynte på den norske rekorden (3.50,72 fra Bislett i 2014). I 2014 var jeg ikke i nærheten av å ha den grunnformen som jeg har nå. Grunnformen er vanvittig bra, og jeg har vært under det internasjonale OL-kravet to ganger, sier Henrik.

Broder Filip anser Henrik som snau favoritt i den interne familieduellen, som ikke inneholder Jakob. 15-åringen skal løpe 1500 meter. Men han har allerede før han har løpt rukket å imponere Kiprop.

— 3,44 av en 15-åring? That's crazy!

Og det er vel Team Ingebrigtsen?