LURA (Aftenbladet): I vinter flyttet Henrik Ingebrigtsen hjem i kjelleren hos foreldrene fordi han mistet noen av sine sponsoravtaler. Siden har familien blitt tv-dokumentar hos NRK, Henrik vant nettopp «Best av de beste» på TV 2, og med det en ny bil til nesten en halv million kroner, og han har fått personlig sponsor i Verdi eiendomsmegler i Sandnes. Mandag ble også Lura Turistheim en del av Ingebrigtsen-familiens sponsor-portefølje. De neste tre årene skal kjøttkaker og komler fra restaurantens kjøkken mette hele familien – i tillegg til at et sekssifret pengebeløp som skal finansiere Henriks medisinske støtteapparat i OL, EM og VM.

  • Team Ingebrigtsen har nådd verdenstoppen i friidrett fordi alle står på og jobber hardt. På samme måte streber vi for å levere god og hjemmelaget mat. Vi synes derfor det passer fint å gå inn som sponsor for Team Ingebrigtsen de neste tre årene. Jeg har fulgt godt med på deres resultater, og da jeg så dokumentaren om familien i NRK i vår, ble jeg overbevist. Å støtte en familie som bokstavelig talt bor rett utenfor dørene våre, er midt i blinken, sa eier av Lura Turistheim, Christian Waage, da han og Ingebrigtsen-familien undertegnet en samarbeidsavtale mandag.

— Utrolig dyrt

Dermed kan storfamilien ta sine måltider på Lura når de ønsker, eller få maten på døren, i tillegg til at det blir noen kroner i kassen.

  • Det er utrolig dyrt å ha med fysioterapeut på våre treningsleirer, og med tanke på de problemene Henrik har hatt med hamstringen i vinter og vår, kommer dette utrolig godt med, sier Gjert Ingebrigtsen til Aftenbladet.

Han bekrefter at den økonomiske situasjonen nå er lettere.

  • Ja, det går absolutt den rette veien. Vi har hatt våre frustrasjoner, for det koster mye å reise på treningsleirer og konkurrere, spesielt utgifter til medisinsk støtteapparat. Derfor komme dette godt med. Denne avtalen gjelder hele familien, og gir oss også muligheten til å samles rundt middagsbordet på en mye enklere måte.

  • Og her får guttene bare «ja-mat». Vi lager ikke nei-mat, supplerer Christian Waage.