Kristiansen og Pedersen spilte begge da Norge i går kveld tapte 1-5 mot Romania i den første av tre VM-kvalikkamper i futsal som spilles i Portugal.

Sjarmtrollan-gutta fikk en god del spilletid i oppgjøret som var jevnere enn resultatet tilsa.

— Vi slapp inn to mål det siste minuttet da vi jaktet utligning, sier Pedersen til iTromsø.

Fikk skryt trass tap

I sin fjerde landskamp trakk Pedersen fram noe positiv for sin egen dag.

— Synes det var en artig kamp å spille, og vi er på høyde med dem og er litt bakpå. Vinner sjansestatistikken. Surt og bittert i ettertid, men kom greit utav det, sier Pedersen til iTromsø på telefon fra storbyen Porto.

Også ledelsen lot seg imponere over duoen, samt Mathias Dahl Abelsen, den tredje nordlendingen som fikk spilletid i går.

Verdens beste

— Abelsen gjør det veldig bra i sin landslagsdebut. Det samme gjelder Steffen Skogvang Pedersen og Tom Erik Bang Kristiansen, som også er veldig ferske i gamet. Alle tre leverer ordentlige prestasjoner, sa landslagssjef Esten O. Sæther til fotball.no etter oppgjøret.

I kveld venter enda tøffere motstand i vertslandet Portugal med verdens beste spillere Ricardinho i spissen.

— Han rullerer mye rundt på banen så det blir bare å henge på når jeg møter han. Vi så han spille i går, og det var ganske så imponerende. Her er det bare å legge igjen respekten i garderoben, sier Pedersen til iTromsø.

Liten mulighet

De to beste lagene i gruppa på fire går videre til en VM-playoff før et eventuelt mesterskap.

— Portugal vinner nok alle sine tre kamper. Polen, som vi møter søndag, kan slå Romania i kveld, og da har vi muligheten dersom vi vinner vår kamp mot Polen, sier Pedersen.

Han er overrasket over at futsalkarrieren har gått så langt.

— Da jeg startet å spille futsal hadde jeg aldri trodd at jeg skulle spille VM-kvalik. Det er utrolig artig å få være med slike opplevelser, sier Pedersen som også spiller fotball for TUIL i 2.-divisjon.

— Futsal er artig, men det er fortsatt fotballen som er viktigst.