Lasse Anrell er en kjent kommentator i Sverige, som stort sett skriver om sport. Tidligere i høst skapte han store reaksjoner her i Norge etter at han skrev en artikkel der han var sterk kritisk mot norsk skisport.

Etter bråket rundt Martin Johnsrud Sundby mente Anrell at alle norske skiløpere burde utestenges i to år. Han sammenliknet også i kommentaren Therese Johaug med dopingdømte Johann Mühlegg.

Nå har avisen Nya Wemlands Tidningen, som Anrell jobber for, mottatt drapstrusler mot kommentatoren. Det var Expressen som først omtalte saken.

Politianmeldt

— Ja, det stemmer. Vi fikk et brev på norsk som var en direkte trussel mot ham. Det sto blant annet at om han kom til Norge, så skulle han bli et hode kortere, sier avisens redaktør, Staffan Ander, til Aftenposten.

Sjefsredaktør i NWT, Staffan Ander, sier at de som prinsipp anmelder dødstrusler mot avisens journalister. Foto: NWT

Nå er saken politianmeldt.

— Vi har som prinsipp at vi politianmelder alle trusler mot journalistene våre. Vi blir ikke spesielt redde, men vi tar dem på alvor, sier Ander.

Han forteller at de har fått mye oppmerksomhet på Anrells kommentarer, og at de engasjerer veldig.

— Det er mange som ikke synes noe om det vi skriver. Andre synes det er bra vi tar opp temaet. Jeg vil si at 65 prosent av tilbakemeldingene er negative, mens resten er positive til at det blir tatt opp.

- Følsomme greier

Det samme sier Anrell til Expressen.

— Det har vært ganske mange reaksjoner fra vanlige folk i Norge. 65-70 prosent er negativt, og det ligger mellom mildt negative og hatske tilbakemeldinger, sier Anrell.

Han har selv ikke lest drapstrusselen.

— Jeg har ikke lest den, men NWT har gått til poltiet med det. Det er følsomme greier, dette med Therese Johaug, sier kommentatoren.

— Noen e-poster har vært forferdelige. Det er korka ski-hooligans. Det er nok verre enn jeg hadde sett for meg. Men jeg får støtte også.

Hør Aftenpodden Sport hvor drapstrusler, Johaug-saken, spinnvill kommentator og nedrykksdrama er blant temaene: