For selv om Rosenborg er blitt serie— og cupmester to år på rad, som første klubb i norske herrefotball, virker veien lang til de magiske mesterligakveldene på Lerkendal.

— Vi skal være litt forsiktig med å svartmale. I fjor var vi og Molde i Europa. Det er marginer. Jeg har sagt tidligere. Det var ett minutt i Apoel som gjorde at vi ikke er i Europa. Men det hjelper garantert dersom vi får en tettere serie. Det er bedre for oss, sier Ingebrigtsen.

  • **LES OGSÅ:

(for abonnenter)**

— Vi må ha flere som har ambisjoner om å spille i Europa. Det er en del som roper om at vi har store ressurser og sånn, og egentlig har gitt litt opp. Men Leicester vant Premier League, og det er vel en del lag som har flere ressurser enn Leicester, mener Rosenborg-treneren.

Rosenborg viste nok en gang at de er Norges suverent beste lag. Foto: Glen Musk

Nå ber han flere en erkerival Molde melde seg på.

— Det er bare Molde som er tøffe nok i trynet til å si at de skal ta oss neste år. Det er flere som må ha den ambisjonen. Folk må tørre å satse. Det er for mange lag som er fornøyd med å være fra nummer fire til ti. Da er de ikke involvert i noe som helst.

LES OGSÅ:

Fagermo-stikk

På Lerkendal sikter de inn siktet mot tre strake dobbelttriumfer.

— Men jeg håper norsk fotball blir bedre og at flere lag utfordrer oss. Så skal vi jobbe for at det blir enda vanskeligere (å slå oss) neste år, ingen har klart å vinne (serie og cup) tre år på rad. Vi skal være der neste år også. Så håper vi det ikke er avgjort i september, sier Ingebrigtsen.

LES OGSÅ:

Etter 4-0-triumfen mot Kongsvinger på Ullevaal, kom også Ingebrigtsen med et stikk til frittalende Dag-Eilev Fagermo i Odd.

— Molde er der. Vi håper Vålerenga får litt trøkk i det med ny stadion. Klubbene fra de store byene må ha ambisjoner om det. Du har han i Skien som prater mye og høyt, men nesten ikke på høsten. Det er flere som bør gjøre det, gliser Ingebrigtsen.

GULLFEST I GULLHATT: To timer etter at cupfinalen var over ankom tremålshelt Pål André Helland og kjæresten Linn Lyngmo banketten. Senere på kvelden ble det full fest i Trondheim. Foto: BERIT ROALD, NTB SCANPIX

Han fikk kjeft da han i fjor sa at RBK skulle utfordre Molde.

— Da fliret jo folk av meg. Jeg var jo arrogant. Nå har jeg blitt cocky og ufin, for nå sier jeg akkurat det samme. Da fliret alle, for dem trodde ikke på meg. Nå har vi gjort det. Det er flere som har muligheter dersom de tør satse, mener den tidligere landslagsspilleren.

LES OGSÅ:

Ikke landslagsaktuell

Det er også ledig jobb som landslagssjef etter at Per-Mathias Høgmo ble sparket. Til tross for suksessen med de svarte og hvite, blir ikke Ingebrigtsens navn nevnt. Det er nok for tidlig for den tidligere Manchester City-reserven.

— Jeg skal gjøre alt jeg kan for at vi skal utvikle så mange gode spillere, at den treneren som blir den neste landslagstreneren skal få best mulig spillere fra Rosenborg, sier Ingebrigtsen.

LES OGSÅ:

— Men i framtiden?

— Framtid, ja. Men da er det mulig jeg har mistet det grå håret. Ikke nå, nei, humrer Ingebrigtsen.

Etter søndagens cupseier fikk Ingebrigtsen spørsmål om hvor han plasserer seg i RBKs stolte trenerhistorie.

— Oi, det har jeg ikke tenkt på. Jeg har vel passert anklene til Nils (Arne Eggen), men det er vel et stykke igjen. Det har jeg ikke tenkt noe over, men vi er fryktelig fornøyd med det vi har oppnådd, sier suksesstreneren.