Kåre Ingebrigtsen var rasende på Luis Berkemeier Pimenta i pausen av cupfinalen. Bruttern mente at Pimenta hadde godt langt over streken, hva gjelder hvordan en trener skal oppføre seg på sidelinjen.

— Jeg er sjokkert, sa Ingebrigtsen til NRK i pausen.

— Gå og pump litt jern

Situasjonen som oppsto var en uenighet mellom Jonas Svensson og Pimenta midt i kampens hete. Pimenta mener han ga ballen til Rosenborg-backen, men Svensson var ikke fornøyd med overleveringen av kula.

Da kom ordene fra Pimenta:

— Jeg ga deg ballen. F*** off! Jeg ga deg ballen. Hei! Gå og pump litt mer jern. Gå og pump opp, skrek Pimenta til Svensson.

NRK fulgte Pimenta hele kampen og situasjonen ble plukket opp av deres mikrofon på arenaen.

— Jeg skal ikke si så mye om det. Men jeg er overrasket og sjokkert, sier Ingebrigtsen.

— Over hva da?

— Det han sa til Jonas Svensson. Hva han sa vil jeg ikke si. Men jeg sa fra om hva jeg synes om det han sa. Han kan konsentrere seg om sine spiller, ikke mine, sa RBKs suksesstrener som sikret klubbens andre strake «the double».

— Vi er snille her i Norge

— Hva han sa? Det var vel ingenting. Jeg reagerte på at han forhindret meg litt fra å sette i gang tidlig, sier Svensson til Adressa.

- Kåre var forferdet over det han hadde sagt, hva hørte du?

— Det var ikke noe spesielt, jeg var ikke forferdet over det.

- Du har hørt verre på Verdal?

— Jeg er hardhudet, for å si det sånn. Det var ikke noe spesielt. Jeg var sikkert like ille selv.

— Opplevde du ham som ufin?

— Nei, det er sånn man forventer. Finale, mye står på spill. Han er veldig lidensakapelig og kom etter kampen og shaket hands. Og det er ikke noe problem. Om vi skal stå her og snakke om det der, så skal vi se til andre ligaer, da tror jeg det går litt hardere for seg. Vi er snille her i norge, for å si det sånn, sier Svensson.

— Fullstendig uakseptabelt

Pimenta mente dette ikke var noe problem. Slike situasjoner oppstår i kampens hete, mener han.

— Det var ingen krangling mellom oss. Dette er fotball, og da prøver man å ta ut motstanderen mentalt, enten det er spillere eller treneren. Jeg gratulerte både Kåre og Jonas etterpå. De vant fortjent. Ellers var det ingenting, svarte Pimenta på Aftenpostens spørsmål etter kampslutt.

Bruttern er ikke av samme oppfatning. Han mener dette ikke er en fotballtrener i Norge verdig.

— Nei! Det han sa ville jeg aldri sagt. Det er fullstendig uakseptabelt. Det er mulig det er greit i Portugal, men ikke i Norge, fortsatte Ingebrigtsen.

Svensson, på sin side, er tilbøyelig til å være enig med Pimenta.

— Jeg var bare engasjert. Det var ikke noen store saker. Det er sånt som skjer 100 ganger i løpet av en kamp, sier Svensson.