Lerkendal (adressa.no): På onsdagens pressekonferanse stilte hovedtrener, Stefano Pioli og Filip Djordjevic, for pressen.

Italienske medier brukte anledningen til å spørre om helgens store derby i Roma, Derby della Capitale.

Med Rosenborg som motstander på torsdag og Roma på motsatt banehalvdel til helgen, har Stefano Pioli viktige dager foran seg.

— Det er en viktig kamp mot Rosenborg. Laget kan gå videre med seier på Lerkendal. Til helgen har vi en enormt viktig kamp i serien. Den må vinnes for å holde følge, sier Pioli.

UtviklingsfaseHan mener at Lazio er i en utviklingsfase, noe som har gitt utfordringer. De har ikke vunnet siden det forrige møtet med Rosenborg på Stadio Olimpico.

— Vi må finne formen. Det er viktig med kontinuitet. Vi ønsket selvfølgelig ikke de to siste resultatene, fortsetter Lazios hovedtrener og legger til: Spillerne gjør en grov feil dersom de tror de har nådd sitt maksnivå.

Lazio har ingen uavgjort i Serie A på sine elleve kamper.

— Vi prøver å vinne kamper, da tar man mer risiko og noen ganger blottlegger man seg, svarer Pioli.

RBK-skryt

Hovedtreneren sender skryt til Rosenborg som har en offentlig åpenhet i forhold til motstandere og supportere.

— Det er bra at de er åpen for tilskuere på treningene. Det er en litt annen kultur i Italia, så det er vanskelig for oss å gjennomføre det på samme måte, men jeg komplimenterer Rosenborg for det, sier Pioli.

Lazio har ikke med seg store stjerner som Miroslav Klose eller Felipe Anderson til Lerkendal. Det åpner for spissen, Filip Djordjevic, som kan få sin debut i europaspill.

— Det betyr veldig mye for meg. Det å få spille for en klubb som Lazio i Europa er stort, sier spissen.

Ingen selvtillitsproblemer

Djordjevic avviser at selvtilliten i laget er nede, selv etter to tap på rad i serien.

— Det er viktig for en klubb som Lazio å ikke miste selvtillit, spesielt etter to tap. Men nei, det er ikke problemer med selvtilliten her. Vi var litt sliten etter tapet mot AC Milan, men gruppen føler seg bra nå og kan håndtere Rosenborg i Europa, fortsetter han.