Avslappet: Ronny Deila var munter i møtet med norsk og skotsk presse på Celtic Park onsdag. Manageren mener diskusjonen rundt hans egen stilling er skapt av media og eksperter utenfor klubben Avslappet: Ronny Deila var munter i møtet med norsk og skotsk presse på Celtic Park onsdag. Manageren mener diskusjonen rundt hans egen stilling er skapt av media og eksperter utenfor klubben Foto: Erik Birkeland

Deila frykter ikke sparken i Celtic

— Jeg vet jeg har en framtid her, sier manageren før skjebnekampen mot Molde

GLASGOW (Rbnett): Presset på Ronny Deila er stort foran torsdagens avgjørende Europa League-kamp mot Molde, men manageren føler ikke at hans egen framtid står på spill.

— Jeg føler ikke det i det hele tatt. Innad holder vi sammen. Jeg vet jeg har en framtid her, og jeg vil gjøre alt for å få være her så lenge som mulig. For å gå videre må vi trolig vinne mot Molde. Men ikke for min egen framtid, sa Deila på onsdagens pressekonferanse på stadion.

— Vil skape strid

Manageren mener det er skotsk presse og omgivelsene rundt klubben som har skapt debatt rundt hans stilling etter det overraskende 1-3-tapet på Aker stadion.

— Det er mange som ønsker å skape strid og splitte oss fordi vi har vunnet så mye i Celtic. Men hvis jeg må gå, er det mange som skulle hatt sparken, sa Deila med et smil.

Celtic leder den skotske serien med sju poeng etter tre strake seirer siden Molde-kampen.

Supportere og journalister er ikke like overbeviste om at nordmannen får beholde jobben dersom Celtic taper mot Molde og dermed trolig er ute av Europa.

— It could be do or die, sier Ronnie Esplin til Rbnett. Han følger Celtic tett som fotballreporter i Press Association.

— De var gode mot Fenerbahce og Ajax, men kampen I Molde var en stor skuffelse. Det var en kollektiv kollaps og utløste en stor debatt om Deilas framtid. Mange tilhengere og tidligere Celtic-spillere har kritisert manageren etter kampen mot Molde. Jeg vet ikke hva styret i klubben tenker, men presset ligger også på ledelsen nå. Hvis Celtic gjør en svak prestasjon og taper mot Molde igjen, tror jeg Ronny Deila er i trøbbel, sier Esplin.

- Vi skal slå Molde

Celtic-manageren erkjente at MFK leverte en god kamp på Aker stadion.

— Molde spilte veldig bra. De er sterke på kontringer når de ligger lavt og forsvarer seg kompakt. De skadet oss på overgangene. Denne gangen må vi gi dem flere problemer og vi kan ikke være så ukomfortable når vi har ballen selv, sa Deila.

Den offensive midtbanespilleren Tom Rogic så kampen i Molde fra innbytterbenken.

— De viste at de er gode på kontringer og vi må lære av de feilene vi gjorde sist. Molde har vist styrke og har tatt med seg tre sterke resultater. Derfor har de satt seg selv i en veldig god posisjon i gruppa. Men vi har vunnet tre kamper etterpå og fått positiv energi inn i laget. Vi har stor tro på at vi skal slå dem på hjemmebane, sa Rogic på pressekonferansen.