Etter den gode vårsesongen i Varberg BoIS i Superettan, har Thomas Drage nå benyttet seg av klausulen han hadde, om å få gå vederlagsfritt i sommer til en klubb i Tippeligaen eller Allsvenskan. Det ble med fire mål på 12 kamper for Varberg BoiS.

— Jeg er fornøyd med å ha scoret fire mål. Det er ikke mål jeg først og framst vil bidra med, men målgivende pasninger. Jeg har bidratt med mange assists gjennom de siste årene og jeg håper å fortsette med det her, sier Thomas Drage til Falkenbergs hjemmeside.

Ut sesongen

Falkenberg har hatt en forferdelig start på Allsvenskan i år og ligger nest sist på tabellen med skarve 7 poeng på sesongens 13 første kamper. Det er seks poeng opp til Hammarby på kvalikplassen (14.-plass) og hele åtte poeng opp til Helsingborg på sikker plass.

— Jeg ønsket å spille på et høyere nivå enn Superettan og det dukket opp en mulighet som føltes bra. Jeg hadde en klausul i kontrakten min om at jeg fikk gå og Varberg har tatt det bra og visste at dette kunne komme tkl å skje. Falkenberg er en veldig fin klubb med hyggelige mennesker og jeg har fått et godt inntrykk av klubben, sier Drage, som har signert en kontrakt som kun gjelder ut den kommende sesongen for den hardt pressede klubben.

Kind-møte i første kamp?

Noe spesielt for Drage er at han snart risikerer å møte sin tidligere lagkamerat fra TIL - og gode venn - Thomas Kind Bendiksen den 19. august når Elfsborg tar imot Falkenberg. Første kamp for Drage blir borte mot Hammarby til helga.

— Jeg håper å være med i troppen i alle fall, sier Drage, som har fått draktnummer 30. iTromsø har prøvd å komme i kontakt med Thomas Drage, uten å lykkes.