VIKING — ROSENBORG 1-1

VIKING STADION (Aftenbladet): - Dette er en drøm som går i oppfyllelse. Å score på Viking stadion mot et lag som Rosenborg, er helt utrolig gøy, sier Mathias Bringaker til Aftenbladet.

19-åringen ble av Kjell Jonevret sammenlignet med Veton Berisha da han scoret mot FK Hagesund tidligere i vinter. Søndag stod han for kveldensøyeblikk da Viking og Rosenborg spilte uavgjort i generalprøven.

— Det gikk på instinkt da jeg så muligheten. Jeg holdt på å snufle i tilløpet, men det gikk heldigvis bra, sier Bringaker om målet.

Nå håper han at søknaden han har levert er god nok til at han kan få noen innhopp også når alvoret starter. Bringaker sier at han er veldig glad i å score mål - og med spisser som har slitt med måltørke i oppkjøringen er nok det en egenskap Viking nok vil trenge fremover.

Bringaker viste i hvert fall at han har målteft i søndagens kamp mot Rosenborg.Et drøyt kvarter før slutt, på stillingen 1-0 til Rosenborg, gjorde Kjell Jonevret grep. Patrick Pedersen ble byttet ut, og inn kom unge Bringaker. 19-åringen hadde aldri spilt for Viking på stadion før.

Tre minutter senere ble han spilt gjennom av Suleiman Abdullahi. Med sitt aller første touch på ballen satte han ballen iskaldt i mål alene med keeper og berget med det et uavgjortresultat for Viking.

Rosenborg best fra start

Det var imidlertid Rosenborg som var best i store deler av kampen søndag. Etter noen kjedelige åpningsminutter serverte Iven Austbø gjestene kampens første mulighet. Et elendig utspill gikk rett i beina på Mike Jensen, og Rosenborg kunne sette fart tre mot to. Jensen skjøt selv, men heldigvis for Austbø var avslutningen enkel å bokse unna.

Kampens andre målsjanse skapte Rosenborg selv. En lang ball ble slått mot Yann-Erik de Lanlay, som slo videre inn til Gytkjær. Etter litt klabb og babb fikk de Lanlay skutt via et Viking-bein. Skuddet fikk en høy, skummel bue og dalte mot mål da Iven Austbø i siste liten fikk slengt en hånd opp og slått den over.

Jensen skjøt RBK i ledelsen

Rosenborg fortsatte å kjøre kampen, og etter 27 minutter kom uttellingen. Et innlegg fra høyresiden gikk gjennom hele feltet. På motsatt side kom Mike Jensen stormende. Han skjøt på direkten, via foten til Michael Haukås og i lengste hjørne. 1-0 til Rosenborg.

Andre omgang startet identisk som den første: rolig en stund før et dårlig utspill fra Iven Austbø gikk i beina på Mike Jensen som skjøt like over.

Etter femti minutter burde Chritian Gytkjær doblet ledelsen for RBK. Anders Konradsen slo en nydelig ball ut på venstrekanten til De Lanlay, som på første touch spilte inn til en umarkert Gytkjær på 5-6 meter. Utrolig nok satte dansken ballen til side for mål.

Viking mer med i kampen

Viking første farlighet kom etter 53 minutter. Samuel Adegbenro ble spilt fint gjennom på venstrekanten, gikk ned til dødlinja og slo hardt inn foran mål. Der var Patrick Pedersen nær å tuppe ballen i mål – men en Rosenborg-forsvarer fikk blokkert før det ble skikkelig farlig.

Hjemmelaget var inne i en friskere periode nå, og etter en time kom Vikings første skikkelige målsjanse. Suleiman Abdullahi ladet skuddfoten fra like utenfor 16-meteren. André Hansen strakk seg så lang han var men rakk ikke bort – og ballen smalt i stolpen og ut. Adegbenro prøvde seg på returen, men den fikk Hansen stoppet.

Men Rosenborg var heller ikke ufarlige. Etter 72 minutter var gjestene bare uheldige som ikke gikk opp til 2-0, da Anders Konradsen headet ballen i tverrligger og ut.

Perfekt debut på Viking stadion

Et kvarter før slutt gjorde Kjell Jonevret grep. Patrick Pedersen gikk av banen, og inn kom unggutten Mathias Bringaker til sin første kamp på Viking stadion.

Tre minutter senere kom Viking på en kontring. Abdullahi spilte gjennom til Bringaker som timet løpet sitt perfekt, satte fart alene mot keeper og banket ballen i mål. 1-1. Rosenborg presset på for et vinnermål på slutten, men Viking re av stormen. Dermed er de mørkeblå fortsatt ubeseiret siden 2009 i den tradisjonelle generalprøven mot RBK.

Nå er det serieåpning neste for Viking. Den er borte mot Vålerenga 14. mars.