I lørdagens semifinale ble Finland for sterk, og russerne måtte dermed nøye seg med å kjempe om tredjeplassen. Sist et russisk lag vant ishockey-VM på hjemmebane var da Sovjetunionen vant i Moskva i 1986. Sverige, med sin VM-seier 2013, er det siste laget som vant mesterskapet på hjemmebane.

USA tapte 3-4 for Canada i lørdagens andre semifinale og ble vertsnasjonens motstander i bronsekampen. Amerikanerne prøvde for første gang siden 1950 å sikre medalje i to VM på rad, men kom til kort.

Russerne åpnet kampen best og sendte pucken i mål to ganger i den første perioden. Vjatsjeslav Vojnov scoret det første målet etter seks og et halvt minutt, før Sergej Mozjakin økte ledelsen sju minutter senere.

I midtperioden fortsatte russerne å dominere, og Ivan Telegin sørget for 3-0. Deretter gjorde Jevgenij Dadonov 4-0, før amerikanerne fikk sin første scoring ved Frank Vatrano. Under minuttet senere svarte imidlertid russerne, og Artem Panarin satte inn 5-1. Tre og et halvt minutt inn i den tredje perioden scoret Vatrano sitt annet mål for dagen og lagde litt spenning i kampen igjen, men sju minutter før full tid kom russernes sjette mål ved Mozjakin. Også han ble tomålsscorer.

Dermed var kampen kjørt for USA, som måtte ta til takke med fjerdeplassen i turneringen, mens Russland kunne juble for bronsemedalje foran eget publikum i Moskva. Vadim Sjipatsjov satte punktum med sin 7-2-scoring sekunder før slutt. (©NTB)