ENGLAND — SKOTTLAND 3-0

Gareth Southgate seiler opp som en sterk kandidat til å få jobben som engelsk landslagssjef på fast basis. Under 46-åringens ledelse vant England 3-0 over Skottland i VM-kvalifiseringen fredag.

Den midlertidige landslagssjefen, som tok over etter at Sam Allardyce fikk sparken etter bare 67 dager ved roret, står med sju poeng på tre kamper etter fredagens seier.

Tre hodescoringer av Daniel Sturridge, Adam Lallana og Gary Cahill sørget for at England kan feire jul på toppen av gruppe F med ti poeng på fire kamper. Slovenia følger nærmest med åtte.

— Jeg skal nyte denne kvelden. Jeg ble spurt om å ta jobben i fire kamper og holde laget på toppen av tabellen, sa Southgate til TV-stasjonen ITV etter seieren.

— Dette var en viktig kveld for supporterne og laget. Det var viktig vi kom oss gjennom en kamp med mye press, spesielt på Wembley.

Engelskmennene er foreløpig ubeseiret. Skottland må på sin side se langt etter plass i VM i Russland. De har kun fire poeng på like mange kamper

— Jeg er veldig stolt over hvordan spillerne spilte og måten de gikk utpå der, sa Gordon Strachan, som ikke ville diskutere sin egen fremtid som Skottland-trener.

KOMMENTAR:

Hodescoringer

England tok ledelsen på Wembley allerede etter 24 minutter. Kyle Walker stormet fram på sin høyreside før han fant Daniel Sturridge som kontant headet inn 1-0. Resten av første omgang ble preget av tøffe dueller, men scoring nummer to kom ikke lenge etter hvilen. Skottland startet den andre omgangen beste, og hadde en stor mulighet ved James Forrest, men i forsvar slet skottene med å plukke opp Englands angripere. Danny Rose fant Adam Lallana som med en kontrollert stupheading sendte England opp i 2-0.

Styrte showet

Etter timen spilt kom det tredje for hjemmelaget. Nok en gang på en heading. Wayne Rooneys corner endte opp på hodet til Gary Cahill som stanget ballen i mål.

Raheem Sterling fikk en enorm mulighet til å sette inn Englands fjerde for dagen etter 71 minutter— denne gangen uten å bruke hodet, men Manchester City-spilleren skjøt over fra to meters hold.

Likevel kunne England og Southgate juble for nok en sterk seier. Flere har tatt til orde for at tidligere U21-manageren skal få jobben på fast basis, og 46-åringen skal ha imponert Det engelske fotballforbundet (FA) kraftig med sine seneste prestasjoner.