DANMARK — KASAKHSTAN 4-1

Åge Hareide lyktes der Per-Mathias Høgmo feilet. Et offensivt Danmark vant skjebnekampen mot Kasakhstan 4-1. Den norske treneren var under hardt press etter to nederlag for Polen (borte) og Montenegro (hjemme). Den viktige seieren mot Kasakhstan sender Danmark opp på tredjeplass på tabellen med seks poeng.

Andreas Cornelius er spilleren Hareide bør gi en ekstra klapp på skulderen. Spissen sendte vertene i ledelsen og skaffet senere straffesparket som ga 2-1. Likevel kan naturligvis Hareide ta noe av æren selv. Han vraket 3-5-2 til fordel for en mer offensiv 4-3-3, og hjemmelaget skapte mange sjanser i løpet av kampen i Parken.

– Vi lyktes med tre store angripere. Det var nødvendig å spille med fysisk sterke spillere oppe foran, sier Hareide, som brukte Yussuf Poulsen og Nicolai Jørgensen ved siden av Cornelius.

– Vi er glade for at vi scoret fire mål. Det var noen gode mål, og vi leverer flott angrepsfotball.

– Toppklasse

Trekløveret på topp preget førsteomgangen. Etter elleve minutter sendte Nicolai Jørgensen ballen i stolpen. Fire minutter senere kom det tidlige ledermålet danskene jaktet da innlegget til en glitrende Yussuf Poulsen ble satt i mål av Andreas Cornelius. FC København-spissen headet ballen i nettmaskene fra fem meter.

Hareide ble imidlertid sendt raskt ned på jorden igjen. To minutter senere utlignet Gafurzhan Suyumbayev med et godt langskudd.

Ti minutter før pause var Cornelius frempå igjen da han ble revet ned innenfor 16-meteren. Straffesparket satt Tottenham-stjernen Christian Eriksen i mål til 2-1. Spikeren i kista sto backene for. Riza Durmisi kom som en kule på sin venstreside og sendte et hardt innlegg inn foran mål. Der ventet forsvarskollega Peter Ankersen og dundret ballen i nettet. På overtid la Eriksen på til 4-1. – Christian jobbet hardt for å vinne annenballene. Det gjorde han også, og han scoret til slutt. Han fikk mer plass etter hvilen, sier Hareide.

– Han er en spiller av toppklasse, og det er store forventninger til ham. Vi forventer at han skal trylle hver gang, og det gjorde han i dag.

Polen på topp

Polen topper tabellen i gruppen med ti poeng etter at de slo Romania 3-0 på bortebane. Montenegro tapte 2-3 for Armenia, men beholder likevel annenplassen med sju poeng. Danmark har seks, mens Romania har fem.

– Det var interessant at Armenia vant. Vi skal i utgangspunktet jakte annenplassen nå. Vi skal både en tur til Romania og Kasakhstan, påpeker Hareide.

Danmark avslutter året med en landskamp borte mot Norges overmenn, Tsjekkia, på tirsdag. (©NTB)