— Det er ikke gode nyheter, sier styreleder Thomas Wiggen.

Brady Hjelle kom rett fra collegehockey i Ohio, og ble etter en kanonsesong kåret til årets spiller av de andre spillerne i eliteserien. Nå ønsker han å fortsette karrieren i en større liga.

Måtte vente på lønn

Adresseavisen vet at Brady Hjelle var en av de utenlandske spillerne som ventet lengst på den sterkt forsinkete marslønna. Først da han truet med ikke å komme tilbake dersom pengene ikke var på konto innen en gitt kort tidsfrist, fikk han betaling fra Rosenborg. Men nå kommer Hjelle likevel ikke tilbake.

I følge sportslig leder Stein Yttereng var beskjeden såpass forventet at de allerede en måneds tid har sett på alternativer. Og klubben står overfor akkurat samme dilemma som i fjor, da klubben hadde valget mellom en erfaren ungarsk landslagskeeper og Brady Hjelle rett fra collegehockey.

Utelukker trøndersk førstekeeper

— Vi tenker i to baner. Det ene alternativet er en ung keeper tilsvarende Brady som ønsker å vise seg fram. Det andre er en erfaren målvakt i 30-årsalderen med gode resultater i tilsvarende ligaer som eliteserien, sier sportslig leder Stein Yttereng i Rosenborg elite.

Han utelukker langt på vei at en norsk eller trøndersk keeper får jobben som førstekeeper neste sesong.

— Det er begrenset med keepere i Norge, og vi lar ikke en type som Peter Strøm (fjorårets andrekeeper, journ.amn) få muligheten alene. De få pengene vi har, satser vi på å hente en keeper, back og senter, sier han.

To mann på lista

Yttereng sier lista over aktuelle keepere i øyeblikket teller to navn, men hevder det ikke haster veldig med å ta det endelige valget.

— Det viktigste er å få på plass kontraktene til de lokale norske spillerne, og det har vi lovt å være ferdige med i løpet av denne uka. Utenlandske spillere kan vi hente når som helst, så det er ikke gitt når vi har signert en ny keeper, sier han.