I midten av april leverte Rosenborgs ferske hovedtrener Jan Morten Dahl lista over fem trønderske spillere han ønsket seg til klubben. Sannsynligvis får han bare ett av ønskene oppfylt.

Villiam Strøm tygger på et tilbud fra moderklubben, og kan være på vei hjem fra Lillehammer.

— I en perfekt verden ville jeg aldri dratt fra Rosenborg i utgangspunktet, og førstevalget mitt er å spille i RIHK dersom det lar seg gjøre. Men jeg forhandler fortsatt både med Rosenborg og Lillehammer. Sannsynligvis bestemmer jeg meg i løpet av en ukes tid, sier Strøm.

Backen er forespeilet en rolle på laget som erstatter for fjorårets kaptein Thomas Wiig.

Kan glemme Spets

Resten av lista til Mortis virker å forbli en ønskedrøm. Dag Morten Wehn har signert ny kontrakt med Lillehammer, mens Sander Valde skal begynne på skole i Oslo. I tillegg kan Rosenborg bare glemme å legge ut på frierferd til Spets-gutta i Lørenskog.

— Både Knut Henrik og Lars Erik har kontrakt med Lørenskog i flere år fremover. «Mortis» er en fin fyr, men Spets ganger to kan han bare drømme om, sier Lørenskogs administrerende direktør Svein-Erik Edvartsen.

Vegard Spets holder døra på gløtt for Rosenborg, men kan fort bli værende på Lillehammer.

— Det er ikke helt avgjort, men per i dag heller det mot et nytt år med Lillehammer, sier han.

Truet seg til lønn

Den eneste av importspillerne med kontrakt ut over sist sesong, Brady Hjelle, kommer sannsynligvis tilbake. Årets keeper i eliteserien skal etter det Adresseavisen erfarer ha truet med å forlate Rosenborg dersom ikke mars-lønna var på konto innen denne helga. Trusselen gikk åpenbart hjem, for nå er partene skuls.

To av de andre importspillerne Rosenborg kunne tenkt seg å ha med videre, Jordan George og Wayde Bergman skal også ha fått sluttoppgjøret sitt i samme slengen. Uten at det hjalp på velviljen til Jordan George. Den lynraske vingen har skrevet under for Stjernen kommende sesong.