Manchester United står fortsatt uten seier i Premier League, etter at Louis van Gaals mannskap spilte 0-0 borte mot nyopprykkede Burnley lørdag.

I en åpen første omgang skapte begge lag gode muligheter til å ta ledelsen, men gode avslutninger var mangelvare.

I andre omgang skapte imidlertid United svært lite, mot et Burnley-lag som leverte en svært robust prestasjon hjemme på Turf Moor.

En kontroversiell situasjon oppstod riktignok tre minutter før slutt, da Manchester United-spillerne ropte på hands, etter at Ashley Young tilsynelatende traff armen til Ashley Barnes.

— Vi var det sterkeste laget, spesielt i andre omgang, sa Louis van Gaal til BT Sport etter kampen.

— Vi skapte sjanser, men du må score. Det er der vi mislyktes. Vi er i fremgang, man man må vinne. En klubb som Manchester United må vinne. Vi har to poeng av ni mulige, og det er skuffende, fortsetter han.

- Det vil ta tid for di María

Ángel di María fikk sin første kamp for United etter overgangen fra Real Madrid. Før pause tilførte di María fart og kreativitet i United-laget, og bortelaget kunne tatt ledelsen dersom Robin van Persie hadde vært mer treffsikker.

Manchester United-manager van Gaal mener di María ikke var på sitt beste i debuten, men la til følgende:

— Det kan du ikke forvente. Han må tilpasse seg, og det tar tid, sier van Gaal ifølge Manchester Uniteds Twitter-konto.

Di María ble byttet ut etter 70 minutter, etter at argentineren hadde ligget nede få minutter tidligere. Van Gaal avkrefter imidlertid at argentineren pådro seg en alvorlig skade.

Van Gaal sa på pressekonferansen at di María kun ble tatt av for sikkerhets skyld, og at det kun dreide seg om et spark mot leggen.

- Helt sjokkert

TV2-ekspert Morten Langli er overrasket over Uniteds dårlige sesongstart.

— Jeg er helt sjokkert. Er dette dårligere enn forrige sesong?, spurte Langli retorisk etter kampen

Tallenes tale kan gi et inntrykk av det. Mens United scoret seks mål på deres fire første tellende kamper under utskjelte David Moyes, har laget bare scoret to mål på de fire første kampene under van Gaal.

Rufsete United-start

Tidenes dyreste spiller kjøpt av en engelsk klubb, Ángel di María, ble kastet rett inn i startelleveren av Louis van Gaal. Da di María ble presentert hintet van Gaal om at han vil bli brukt som sentral midtbanespiller, og det var også tilfelle, da argentineren ble foretrukket i tospann med Darren Fletcher.

Tidligere Manchester United-manager Alex Ferguson møtte opp på Turf Moor for å se Angel di Marías debut. Foto: AP

Burnley har på sin side handlet for omlag 15 millioner kroner denne sommeren, men hjemmelaget gikk likevel respektløst til verks på Turf Moor.Etter tre minutter skjøt tidligere Manchester United-spiller David Jones et godt frispark fra rundt 20 meter. David de Gea i United-målet kunne kun passivt se på at ballen traff tverrliggeren.

Jonny Evans forårsaket et baklengsmål i Uniteds 0-4-tap mot Milton Keynes Dons i midtuken, men så ikke ut til å ha lært av det. Nord-iren spilte nemlig en håpløs pasning bakover mot de Gea, som Lukas Jutkiewicz snappet opp, men Burnley-spissen klarte ikke å overliste de Gea.

De neste minuttene skulle United komme mer med, gjennom presise og raske kontringer.

Nysigneringen di María fant tilsynelatende tonen med Robin van Persie. Etter 19 minutter spilte for eksempel di María nederlenderen fri, men van Persie var ikke i stand til å overliste Burnley-keeper Tom Heaton.

Ut med krampe

United viste gode tendenser i første omgang, men den andre omgangen startet tamt. Etter en snau time kom imidlertid en god United-mulighet. Di María skapte farligheten med en forsering på venstrekanten, men van Persies skudd ble reddet på streken.

Louis van Gaal har hatt mye å stri med etter at han tok over som United-manager. Foto: REUTERS

Etter 70 minutter var Di Marías debut over. Argentineren hadde gått ned noen minutter tidligere, tilsynelatende med krampe. Han ble erstattet av Anderson.Like etterpå ble også van Persie byttet ut. Da kom Danny Welbeck inn. United hadde byttet altså ut de to som hadde truet Burnley-målet mest i løpet av kampen.

Burnley hadde tilsynelatende få problemer mot å stå i mot trykket fra Manchester United, som riktignok kontrollerte banespillet.

Antonio Valencia var blant de som lyktes best i skaffe seg rom, men ecuadorianeren klarte ikke å slå spesielt farlige innlegg.

Tre minutter før slutt var det mange United-spillere som appellerte til Chris Foy om å dømme straffe. Ashley Young hadde truffet armen til Ashley Barnes, men Barnes' arm var i en såpass naturlig posisjon at det ville vært strengt å dømme straffe.

Uten en mulighet fra straffemerket kom United aldri nærmere vinnermålet, og de måtte dermed dra skuffet hjem etter nok et poengtap.