TRONDHEIM/TROMSØ: TRONDHEIM/TROMSØ: Med 3.— og 12.-plassen på Lillehammer i helgen hoppet Forfang inn 75.000 kroner inn på bankkontoen – en grei «helgevakt» må en kunne si. I tillegg tok han en 9.-plass i Klingenthal i sesongåpningen noe som ga en utbetaling på cirka 25.000 kroner.

– Jeg har ikke regnet noe på det, men det ruller jevnt og trutt inn nå, sier Forfang til iTromsø.

Foran årets sesong signerte han en treårsavtale med Cinderella Eco Solution – noe som gir ham cirka 200.000 kroner per år. Dette går til å dekke daglige utgifter som husleie og mat.

Over 400.000 kroner

Han har også en gunstig bilavtale med Sulland. Videre fikk Forfang et enkeltstipend fra Sparebanken Nord-Norge på 50.000 kroner etter fjorårets eventyrlige debutsesong i verdenscupen.

I tillegg får Forfang etter det iTromsø kjenner til bonus fra skisponsoren Fischer når han får gode plasseringer i verdenscupen.

– Det står i kontrakten at jeg ikke får lov til å kommentere det, sier Forfang.

Totalt sett har 20-åringen allerede tjent over 400.000 kroner på sponsorer og prispenger.

– Det kan fort bli et syvsifret beløp når sesongen er ferdig?

– Det kan fort hende det. Men jeg har ikke tenkt på den biten nå og har ikke fokus på det, svarer Forfang.

Snart Hoppuka

Uansett er kontrasten stor sammenlignet med bare for ett år siden. Da vurderte han å skaffe seg en deltidsjobb for å få betalt regningene sine – noe som igjen ville gått utover treningskvaliteten.

– Å satse på skihoppingen er en eneste stor utgift i starten, før du kommer opp på verdenscupnivå, men det er nå mulig å leve av hoppingen. Jeg jobber hver eneste dag for at det skal fortsette slik, sier hopperen fra Tromsø Skiklub.

I romjula starter Hoppuka. Der vanker det ekstra bonusutbetalinger for hopperne som gjør det godt.

Forfang selvskreven på det norske laget. En topp-ti-plassering i verdenscupen gjør at han er automatisk kvalifisert. Etter verdenscuphelgen på Lillehammer er Forfang på 5.-plass sammenlagt.

Til helgen er det verdenscup i Russland.

– Målsettingen min er å holde meg inne i topp ti, og jeg føler meg absolutt god nok til det om dagen, sier Johann Forfang.