LILLESTRØM 20120401.Steffen Iversen jubler for scoring under eliteseriekampen i fotball mellom Lillestrøm og Rosenborg på Åråsen stadion søndag kveld.Foto: Daniel Sannum Lauten / Scanpix Foto: Lauten, Daniel Sannum

Lillestrøm — Rosenborg 2-2:

I en forrykende eliteseriekamp på Åråsen endte det 2-2 etter en høydramatisk slutt på kampen. På stillingen 1-1 drøye ti minutter før slutt scoret LSK-debutant Luke Rodgers på returen etter et tverrliggertreff av Petter Vaagan Moen.

Det så ut til å gå mot tre poeng for «Kanarifuglene» da RBK fikk innkast på overtid av overtiden. Jon Inge Høiland kastet inn i feltet, Jim Larsen stusset ballen videre til Mikael Dorsin som satte inn utligningen til 2-2. TV-bildene viste at Dorsin stod i offside da han satte inn ballen.

– Jeg er skuffet over det som skjer på slutten. Vi har ballen under kontroll og kan holde på den. Samtidig er det noen situasjoner før målet der hvor vi kan vinne noen dueller og få den unna , sier Lillestrøm-trener Magnus Haglund til TV 2. For Jan Jönsson var målet langt mer kjærkomment.

– Det gjør mye med stemningen i laget at vi får uttelling der på en ikke helt god dag. Vi hadde marginene med oss i sluttsekundene, slår RBK-treneren fast.

(Artikkelen fortsetter)

Luke Rodgers trodde han hadde gitt Lillestrøm seieren. (Foto: Scanpix)

Drømmemål av Andersson

I et fyrverkeri av en åpning på Åråsen var det Johan Andersson som for alvor fikk presentert seg for sitt nye hjemmepublikum. Erling Knudtzon slo ballen inn fra høyre, og Andersson smalt til på hel volley.

Skuddet minnet mye om Karim Benzemas scoring mot Osasuna på lørdag, en scoring du kan se her.

Like etter utlignet Rosenborg fullt fortjent. John Chibuike kom alene igjennom, og fikk avsluttet på mål. Sead Ramovic var med på notene, men måtte gi en retur. Den plukket selvfølgelig Steffen Iversen opp, og vippet enkelt ballen inn i det åpne målet.

Den første omgangen gikk unna i et voldsomt tempo, men etter hvert handlet det meste om hjemmelaget, som tidvis spilte elegant fotball. Duoen Andersson og Palmi Palmason var giftige, og en god Daniel Örlund sørget for at lagene gikk til pause med et uavgjortresultat.

Tilbakespill fra Larsen

Lillestrøm fortsatte i det samme tempoet etter hvilen, og dominerte fullstendig på eget gress i starten av den andre omgangen. Allerede etter fem minutter kom den første gode muligheten, da Örlund plukket opp et tilbakespill fra Jim Larsen. Dommeren blåste for indirekte frispark, og Andersson satte umiddelbart bakllen i gang. Rosenborg vant ballen tilbake, men dommeren blåste på nytt.

På forsøk nummer to skjøt Frode Kippe, og bommet.

Like etter hadde Rosenborg en dobbeltsjanse, men en god Sead Ramovic og en enda dyktigere tverrligger, sørget for at hjemmelaget ikke endte bakpå i målprotokollen.

Oppgjøret føyer seg inn i rekken av klassikere mellom de to lagene, med vanvittig trøkk og liv i kampen. Lillestrøm var gode på kontringene, og Petter Vaagan Moen burde gitt laget ledelsen, da han ble servert av Björn Bergmann Sigurdarson. «Mjøsas Beckham» hadde ikke finstilt siktet, og sendte ballen til side for mål fra kort hold.

Drømmedebut for Rodgers

Ti minutter før slutt trodde alle at avgjørelsen falt, da Vaagan Moen tuppet ballen i tverrliggeren. Ballen spratt ned på streken bak Örlund, hvor debutant Luke Rodgers ventet. Nyervervelsen satte pannebrasken til, og Lillestrøm-fansen har dermed for alvor blitt kjent med to av sine nye spillere.

Luke Rodgers kom til Åråsen på fredag, kom inn i det 72. minuttet på søndag og scoret fem minutter senere.

Rosenborgs svenske kaptein ville det imidlertid annerledes, og da RBK fikk innkast på overtid av overtiden var Mikael Dorsin på plass. Jim Larsen headet ballen videre etter et innkast fra Jon Inge Høiland, og Dorsin satte ballen i mål bak Sead Ramovic.

Det endte 2-2 på Åråsen etter en forrykende slutt på kampen.