STAVANGER (Aftenbladet): Mens Kristoff og kona Maren akkurat nå nyter velfortjente hvetebrødsdager på eksotiske Maldivene, har stefar og trener Stein Ørn klart programmet for 2015. I tett samarbeid med Team Katjusja har de blitt enige om å kopiere aktiviteten fra 2014. — Det eneste som er litt usikkert er Spania Rundt (Vuelta a España). Her har vi ikke helt bestemt oss ennå, men det ligger an til at Alexander dropper Vueltaen, og i stedet kjører rittene i Montreal og Quebec, akkurat som i år. Det passer best med tanke på VM i Richmond. Så tror vi at Spania Rundt kan være en bedre akklimatisering til VM i Qatar i 2016, sier Ørn til Aftenbladet.

Roser Katjusja

Det ble også spekulert i om Kristoff ville droppe Tour de France, og heller kjøre Spania Rundt, men det er skrinlagt. Alexander Kristoff står på startstreken når 2015-utgaven av Touren starter med temporitt i nederlandske Utrecht 4. juli.

— Katjusja har gitt oss 100 prosent frihet, og framstår som et lag med veldig stor ryddighet. Det setter vi stor pris på, sier Ørn.

Når Alexander Kristoff er tilbake fra bryllupsreise, skal han på en fire dagers representasjonstur i Japan. Deretter starter hardkjøret.

— Det er fortsatt mer å hente. Alexander har ennå ikke vunnet noen etapper i Paris-Nice, og monumentene Flanderen Rundt og Paris-Robaix står også høyt i kurs, forsikrer Stein Ørn.

Det er også Kristoff enig i. Etter VM sa han følgende til Aftenbladet:

— Jeg må jo prøve å forsvare Milano-Sanremo. Det hadde vært en bragd. Så har du jo et ritt som Flandern Rundt. Der har jeg vært topp fem to år på rad. Nå er det kanskje på tide å ta noen steg opp der. Flandern er et ritt jeg har hatt lyst til å vinne siden jeg var liten.

Stein Ørn legger inn en liten reservasjon om Milan-Sanremo.

— Arrangørene truer med å legge inn en ekstra bakke like før mål. Det var også planen i år, men da var ikke veien god nok til at denne ble lagt inn. Og Alexander hadde neppe vunnet med en ekstra bakke. Vi håper de sløyfer den også i 2015. ## Starter i Qatar

Alexander Kristoffs første ritt i 2015 blir Qatar rundt i februar, fulgt av Tour of Oman.

— Rittet i Qatar er svært brutalt. Landskapet er rimelig flatt, men på grunn av mye vind må du trø utrolig mye watt. Og det er bra som opptakt til konkurransesesongen, mener Stein Ørn.

PROGRAMMET

Her er det viktigste rittene for Alexander Kristoff neste år.

Februar

8-13: Qatar Rundt.

17-22: Tour of Oman.

Mars

8-15: Paris-Nice.

April

5: Flanderen rundt.

12: Paris-Robaix.

Mai

20-25: Tour of Norway.

28-31: Tour des Fjords.

Juni

7: Milan-Sanremo.

13.-21: Sveits Rundt

28: NM fellesstart Lillehammer.

Juli:

4-26: Tour de France.

Augus t

13.-16: Artic tour of Norway

23: Vattenfall Cyclassics, Hamburg.

September:

11: GP Quebec, Canada.

13: GP Montreal, Canada.

27: VM fellesstart, Richmond USA.