Det er midtbanespilleren Mæland som gir uttrykk for de største Brann-sympatiene. Han innrømmer at han var Brann-fan og at han reiste til Bergen for å støtte de røde.

— Det er en spesiell situasjon, dette. Brann har alltid vært klubben jeg har fulgt. Samtidig har jeg spilt noen år i eliteserien - hadde dette skjedd i 2010 eller 2011, ville det vært enda mer spesielt, sier Mæland.

Geddi-fan

Joakim Våge Nilsen er back og bømling. Som liten hadde han en annen back fra Bømlo som forbilde:

— Geddi (Geirmund Brendesæter) var helten, han var et forbilde i en periode i oppveksten min, forteller han.

Våge Nilsen har et bestemt inntrykk av at innbyggerne i Haugesund synes det kunne vært festlig dersom FKH sendte Brann ned i 1. divisjon.

— Man sitter med et inntrykk av at mange ønsker at Brann skal rykke ned, det er kanskje et ønske mange i Norge har. Det er en stor klubb, som liksom ikke skal rykke ned. Det er kanskje litt ekstra stas

- Synes du det ville vært stas?

— Jeg har ikke noe spesielt synspunkt på det. Hvis de taper mot oss på søndag, noe jeg tror de gjør, og Sogndal vinner - da rykker de ned.

Brann-venner i Haugesund

Mæland er noe mer diplomatisk:

— Jeg var på Stadion og heiet i oppveksten, men...

- Da vet du hva du har å gjøre på søndag...?

— Haha. Så enkelt er det ikke. Det blir fullt hus på stadion på søndag og vi ønsker å vise oss frem etter en litt dårlig sesong.

— Har du inntrykk av at araberne vil ha Brann ned?

— Jeg tror nok en del av befolkningen her kunne tenke seg det, samtidig vet jeg at supporterlederen her ønsker at Brann skal overleve. Jeg tror det er litt delt der.