Chelsea-Arsenal 2-0

Endelig kunne Chelsea juble for en sjelden og etterlengtet seier.

På de fem første Premier League-kampene vant London-klubben kun én kamp.

Mot Arsenal kom sesongens andre seier i en kamp der mye handlet om provokatøren Diego Costas oppførsel og Arsenals to utvisninger.

Costa provoserte frem et rødt kort til Arsenals Gabriel Paulista rett før pause.

— Jeg ville ikke vært dommer Mike Dean i kveld. Costa skulle vært utvist to ganger. Costa kan gjøre hva han vil og fortsatt være på banen. Han kommer til å gjøre det samme neste uke og uken etter, og kommer til å slippe unna med det, sa Arsenal-manager Arsene Wenger.

Chelsea-manager José Mourinho var, ikke helt uventet, av en helt annen oppfatning enn sin mangeårige franske rival:

— Jeg vil ikke si noe om utvisningen. Kampens store spiller var Diego Costa. Han bidro til alt i kampen.

Sa Mourinho, som sendte et syrlig stikk i retning Arsenal-leiren.

— Jeg har møtt Arsenal 15-16 ganger. Det er kun én gang de ikke har sutret - kanskje det var fordi det var kampen de vant ...

Men en mer nøytral stemme på Stamford Bridge var ihvertfall ikke overbegeistret over Costa.

— Oppførselen til Diego Costa er ... jeg vet ikke ... motbydelig er kanskje ordet som kommer til tankene først, sa TV2-kommentator Øyvind Alsaker.

Trøblete sesongstart

Det var møtet mellom Londons to giganter.

Arsenal kom til Stamford Bridge med en helt grei sesongstart. Chelsea med en mildt sagt elendig poengfangst på de fem første kampene.

Det var José Mourinhos mest trøblete seesongstart noensinne i managerkarrieren.

• José Mourinho har alltid suksess de to første sesongene i ny klubb. Men i det tredje året starter problemene. Les mer om det her:

Derfor måtte vertskapet på London vest ha poeng, helst tre, mot byrivalen som har vært sett på som ett av lagene som ville kjempe om seriegull.

Chelsea hevet seg mot Arsenal. Det var et mer hardtarbeidende lag, Eden Hazard virket kvikkere, Cesc Fabregas traff bedre med pasningene og de var et lite knepp kvikkere enn motstanderen.

Men mange sjanser var det ikke. Vi noterte den etter 32 minutetr som den største. Fabregas slo en nydelig bakromspasning til landsmann Pedro. Men spanjolens førstetouch var for dårlig og Arsenal-keeper Petr Cech fanget ballen lett.

Costa provoserte frem rødt kort

Første omgang var tight og hendelsesfattig. Men i sluttminuttene av første omgang tok det fyr på Stamford Bridge.

Og ikke helt uventet var det provokatøren Diego Costa som hadde hovedrollen.

Diego Costa brystet ned Arsenal-stopper Laurent Koscielny etter en duell i feltet. Koscielny ble liggende på gresset og lagkamerat Gabriel Paulista blandet seg inn i situasjonen. Dommer Michael Dean ga gult kort til begge.

Men duellantene ga seg ikke, selv om de hadde fått gult. TV-bildene viste at Paulista ga Costa et lite spark bak. Og dermed ga Dean et nytt gult til Paulista og sendte Arsenal-spilleren av banen.

Men spørsmålet var om ikke Costa, som er i stand til å erte på seg en gråstein, også burde fått en tidlig dusj. For det var han som initierte hele situasjonen.

Headet inn ledermålet

Men Costa kom på banen også etter hvilen. Chelsea-fansen jublet hver gang han var nær ballen, mens Arsenals supportere naturlig nok pep.

Likevel var det en annen mann som skulle ta hovedrollen åtte minutter ut i den andre omgangen.

Frisparket fra den gamle Arsenal-helten Cesc Fabregas var presist. Ballen gikk over hele feltet og til bakre stolpe, der Kurt Zouma headet ballen kontant i mål bak Chelseas gamlekeeper Petr Cech.

1-0 til verskapet og Mourinho knyttet neven i en heller behersket feiring på Chelsea-benken.

Chelsea hadde kontroll. Og vondt skulle bli mye verre da også Santi Cazorla fikk sitt andre gule kort 11 minutter før kampslutt. Taklingen på Fabregas var stygg og det andre gule kortet fortjent. Arsenal måtte avslutte kampen med ni mann.

Den oppgaven ble for tøff.

I det kampen bikket 90 minutter satte Eden Hazard inn 2-0-målet. Avslutningen fra 12-13 meter gikk via Arsenals Calum Chambers og i mål.

Chelsea vant fullt fortjent. Og kan nå se oppover tabellen.

• José Mourinho er en kontroversiell manager og har fått mange uvenner. Men portugiseren har et nært og godt forhold til en fotballpersonlighet med stort ego. Hvem? Det kan du lese her.