José Mourinho og Chelsea har fått en svak start på denne sesongen. Fire poeng på fem kamper i hjemlig serie er ikke bra nok for laget som ble suverene seriemestere forrige sesong.

Onsdag åpner de blå fra London Mesterligaen i møtet med Maccabi Tel Aviv, og situasjonen er ikke helt ulik det den var da Rosenborg sto på andre halvdel for åtte år siden.

Den britiske storavisen Daily Mail minner den karismatiske portugiseren på kampen i 2007 som endte med at Mourinho til slutt fikk sparken i Chelsea.

Påsportsredaksjonens Twitter-konto, som har 212.000 følgere, skriver Daily Mail følgende:

–Mourinho har vært i en verre posisjon før en Champions League-åpning. Husker du Rosenborg?

— Mye verre situasjon sist

Finnen Miika Koppinen sendte Rosenborg i ledelsen på Stamford Bridge. Chelsea utlignet riktignok slik at kampen endte 1-1, men ett poeng hjemme i Mesterligaen mot Knut Tørum og lille Rosenborg holdt ikke for Roman Abramovitsj, som valgte å kvitte seg med Mourinho.

Her stanger Miika Koppinen inn ledelsen mot Chelsea på Stamford Bridge for åtte år siden. Nå er José Mourinho under press igjen. Foto: AP

— Chelsea var i en mye verre situasjon sist Mourinho var under press og de møtte et relativt dårlig lag i Mesterligaen, men det er vanskelig ikke å bli minnet på den kvelden for åtte år siden, skriver avisen.Tidlig denne sesongen ble fysioterapeuten Eva Carneiro fjernet fra Chelsea-benken. Det nyeste utenfor fotballbanen er at spillerne ikke har lov til å spøke eller le på trening, i et forsøk på å hente seg inn etter den verste seriestarten på 29 år i klubbens historie.

Også The Guardian forbinder kveldens oppgjør med RBK-møtet.

— Med en stor uke i vente, har nå Chelsea muligheten mot det som skal være kasteballen i Champions League-gruppen, skriver Dominic Fifield i avisen.

Rosenborg ble også stemplet som kasteballen i den gruppen, men klarte å stelle i stand trøbbel i London-klubben. Blåtrøyene hadde et storoppgjør mot Manchester United etter kampen mot trønderne, i år møter de Arsenal.

Tror ikke på gjentakelse

Chelsea-treneren mener at historien fra 2007 ikke vil gjenta seg. Men faktorene er veldig like dersom vi dykker i detaljene. Fifield nevner også tilfeldighetene med at «hovedsigneringen» på den tiden var vingen Florent Malouda, mens i år var det også en ving, Pedro Rodriguez.

I 07/08-sesongen hadde Mourinhos lag ti poeng i ligaen før de skulle møte Rosenborg i Europa. I år står London-klubben med fire poeng før møtet med den israelske klubben, noe som setter fart på spekulasjonene om managerens fremtid.

Følg alle kveldens kamper i Mesterligaen direkte her.