Erlend Osnes, Bodø/Glimt-supporter.

Vi har tapt og tapt og tapt igjen. Men det har heldigvis TIL også, hver gang vi taper så har TIL også gjort det. Nesten. Mest fornøyelig siden de som dømte oss hardest ned var ekspertene i Tromsø og ikke ellers i landet. LES MER: Alle innlegg fra Aftenposten Supporter

Jeg er imidlertid fullstendig klar over at jeg ler av han som har oppdaget ett hull i skroget mens jeg betrakter det hele fra avstand flytende i en redningsvest midtfjords.

Tromsø er hakket mer urbant

For vi suger mer enn TIL i disse dager. Riktignok bare tre poeng mindre, men tre poeng på dette tidspunkt syntes like fjernt som om at Nord-Norge tar første og andre plass på tabellen i årets utgave av Tippeligaen.

Så hvorfor, hvorfor denne nøyen med misnøyen i Tromsø? La meg utdype. Tromsø er en større by, de får ting til. Hakket mer urban, hakket mer kulturell. De går etter OL – de tør å satse. De endte opp riktig nok opp med sjakk-OL, noe som i mitt hode blir som å bestille en topp klasse espresso fra en barista i verdensklasse for så og få servert ett kaffefilter fra Rema du kan sutte på.

De er beslektet men likevel svært langt fra hverandre. Uansett er det ett kaffefilter mer enn det vi i Bodø-byen har klart å få i havn. Vi nærmer oss, men vi er på langt nær størst i nord, mer som en lillebror å regne.

TIL har gjort det bedre enn oss

Mine ”med-bodøværinger” vil snu seg i graven på dette tidspunkt og det før de har avgått med døden, men jeg sier det. Lillebror. Fotballmessig vil nok denne diskusjonen aldri en ende ta, vi var først ute, ikke TIL. Likevel, umiskjennelig faktum er at TIL har gjort det bedre de siste årene fotballmessig.

Så, hvorfor ”hatet” til TIL? Jo, det er av familiære årsaker. Dere skjønner, jeg ser på TIL som storebror. Jeg elsker min bror Kristian, men det var ingen jeg unnet mindre i min oppvekst. Og du kan være helt sikker, hvis jeg hadde gjort jævelskap og var i trøbbel – gud som jeg håpte at han hadde gjort noe verre. Et eller annet som gjorde at jeg ikke var miserabel alene og kunne ta litt fokus fra meg. Der ser dere, skjult kjærleik. For landsdelen er det katastrofe om vi begge ender i OBOS-ligaen. På et personlig nivå enda verre for meg om bare vi gjør det.

Heldigvis suger Tromsø også

Lørdag 16. mai blir et bunnoppgjør, liten tvil om det. Men vi er i alle fall jevnt elendige for tiden noe som kan avle en om ikke annet interessant kamp. Selvsagt vinner vi, selv om vi for tiden har ligaens kanskje dårligste forsvar, vet våre keepere hva jobben går ut på. Gudmund Kongshavn og Lekstrøm, slapp av. Ikke noe press. Dere kan fint fortsette og ikke ha peiling på hva dere driver med, om ikke annet enn til etter den 17. mai.

Måtte Tromsø bare vokse og blomstre og TIL likeså, men aldri, aldri bedre enn Glimt. Heia Glimt.

Å ja. Ikke glem det, TIL suger også heldigvis for tiden.