OSLO (ap.no): Det kommer garantert ikke til å skje på Bislett i morgen, for der skal Bolt bare løpe 100 meter. Sannsynligvis klarer han det heller ikke i London om 50 dager. Men Usain Bolt tror han kan løpe 200 meter på under 19 sekunder før han legger opp.

— Vi har snakket om det, jeg og trenerne mine, og vi tror det er mulig å løpe på 18. Det er bare snakk, men hvis alt klaffer, så er det mulig. Det er alltid rom for forbedringer på en 200-meter, sa Bolt under dagens pressekonferanse i hagen til den Britiske ambassaden i Oslo.

Verdensrekorden på 200 meter sprint lyder i dag på 19,19 sekunder. Rekordholder? Usain Bolt naturligvis.

I skyggen av Bolt

Sammen med landsmannen Asafa Powell møtte han i dag presse og fans på det tradisjonelle jordbærselskapet før Bislett Games. At Bolt er den største av de to friidrettstjernene er det lite tvil om. Etter godt over 20 spørsmål til verdensrekordholderen på både 100 og 200 meter, fikk til slutt Powell ett eneste spørsmål. ”Hvordan skal du slå Bolt i OL?”

— Jeg må løpe fortere enn ham.. Det er planen, svarte han og pekte bort på kompisen med et lurt smil.

21.45 i morgen kveld får vi et nytt svar på hvor de to står med under to måneder igjen til de olympiske leker. Da braker det løs med 100 meter sprint på Bislett Stadion.

Hvem som vinner?

Usain Bolt sier Usain Bolt. Asafa Powell sier Asafa Powell.

Så. Noen autografer og raske jordbær senere var de to superstjernene på vei ut av ambassaden igjen. Med Asafa Powell i blitzskyggen av Usain Bolt.