— Mitt verste løp noensinne.

Slik beskrev 24-åringen fra Sandnes 1500-meteren i Monaco forrige fredag. Før konkurransen snakket han om norsk rekord. Etterpå handlet det bare om å finne svar på hvordan det kunne gå så sakte.

— Det er forferdelig å dumme seg ut foran så mange mennesker når alt lå til rette for rekordløp, sa Ingebrigtsen til Aftenbladet i timene etter konkurransen som endte med 14. plass og 3.38,35. I fjor satte Ingebrigtsen ny norsk rekord under Diamond League i Monaco da han løp på 3.31. Årets stevne bidro mest av alt til å skape usikkerhet rundt VM-forberedelsene til 24-åringen fra Sandnes.

Ny plan

Etter konkurransen i Monaco satte Ingebrigtsen seg på flyet til Sveits og høydetrening i St. Moritz. Der brukte Team Ingebrigtsen helgen til å gruble på en ny slagplan som skal forhindre at noe lignende skjer i Beijing om en drøy måned. I VM.

Gjert Ingebrigtsen er far og trener for friidrettsstjernen Henrik Ingebrigtsen. Bakerst i bildet er lillebror Filip Ingebrigtsen.

Blodprøver er tatt, men trener og pappa Gjert Ingebrigtsen tror nedturen forrige fredag kan forklares med andre ting enn sykdom.— Vi var skrekkslagne i dagene etter Monaco. Henrik skjønte ingenting. Jeg har tenkt mye på hvordan noe slikt kunne skje, og det er nok mulig vi pushet ham litt for hardt inn mot konkurransen. Det er stor forskjell på 12 og 14 dager mellom konkurranse når vi kjører på så hardt som vi gjør, forklarer Gjert Ingebrigtsen til Aftenbladet.

Før fjorårets rekordløp i fyrstedømmet hadde sandnesmannen 14 dager pause mellom konkurranser. I år hadde han bare 12.

Løper i London

Denne uken har Henrik Ingebrigtsen tatt det helt med ro i St. Moritz. Kun lett trening er gjennomført. Samtidig har apparatet rundt Norges største friidrettsstjerne jobbet på spreng for å finne en ny konkurranse som Ingebrigtsen kan løpe allerede denne helgen. Torsdag formiddag ble det bestemt at Ingebrigtsen løper en engelsk mil under Diamond League-stevnet i London lørdag.

Vi var skrekkslagne i dagene etter Monaco. Henrik skjønte ingenting. Jeg har tenkt mye på hvordan noe slikt kunne skje, og det er nok mulig vi pushet ham litt for hardt inn mot konkurransen.

— Vi må nesten avvente litt og se hvordan han løper neste gang. Det er derfor det er så viktig å finne noe så kjapt som mulig nå. Vi håper jo at det som skjedde i Monaco var et engangstilfelle. For det skal nesten ikke være mulig å løpe så sakte bare ett par uker etter det gode løpet i Paris, sier Gjert Ingebrigtsen – som varsler at det kan bli endringer i programmet framover.

— Vi ser det litt an. Løpet i London på lørdag vil garantert gi mange svar. Etter det bestemmer vi oss for planen videre fram mot VM.

PS: Henrik Ingebrigtsen stiller også til start på 1500 meter under Diamond League-stevnet i Stockholm neste torsdag.