Henrik Ingebrigtsen hadde store forhåpninger om en ny norsk rekord i Monaco. Og alt så bra ut den første runden, men så var det mer eller mindre bom stopp for Sandnes-løperen. Han kom inn til en 14. plass i løpet med for han svake 3.38,35, mens kenyanske Asbel Kiprot nesten satte verdensrekord med sitt imponerende løp på 3.26,69. — Det er så enkelt å si at dette var mitt verste løp noensinne. Allerede etter en runde var jeg stokk stiv sier en meget skuffet Henrik Ingebrigtsen lenge etter løpet.

Han legger ikke skjul på at alt var perfekt i oppvarmingen og forberedelsene inn mot løpet. Men hva som skjedde under selve løpet har han ingen forklaring på.

Tidlig melkesyre

— Jeg fikk rett og slett solid innslag av melkesyre rett etter at en runde var løpt. Det var forferdelig å drite seg slik ut foran så mange mennesker når alt lå til rette for et rekordløp, forklarer han.

Han synes at det var en ubehagelig opplevelse å få et slit drittløp nå når han virkelig følte at storformen var på plass.

— Trodde ikke at dette skulle skje i det hele tatt, var ikke forberedt på at det skulle gå så til de grader skeisen her i Monaco, understreker han.

Henrik Ingebrigtsen legger ikke skjul på at han var langt nede i går kveld, og noe av det han frykter med det dårlige løpet at han nå ikke får muligheten til å stille på startstreken i de neste Diamond League-stevnene.

— Det kan fort få negative konsekvenser med dette elendige løpet mitt. Nå må jeg ta en alvorsprat med pappa og trener Gjert om hva vi skal gjøre framover, sier nedbrutt Henrik Ingebrigtsen på telefon fra Monaco.

Trener og pappa Gjert Ingebrigtsen var heller ikke mye høy i hatten etter nedturen i går kveld.

Så ikke nedturen komme

— Det var ingen av oss som så dette skulle komme. Alt inn mot dette løpet har vært tipp-topp, han løp på 3.32,85 i Paris for to uker siden, og i grunnen lå alt til rette for at dette skulle bli enda bedre, forklarer han.

Treningsperioden etter løpet i Paris har også godt etter planen, og noe av det som har preget Henrik Ingebrigtsen de siste årene er nettopp stabiliteten han har vist fra løp til løp.

Det er mange tanker som svirrer etter en slik gedigen nedtur, spesielt i forhold til hvordan vi har trent de siste to ukene. Kanskje har vi vært for tøffe, men ikke noe i treningen har gitt oss tanker om at vi har trent for hardt, verken tidene på treningen eller laktatmålingene vi har på hver eneste økt, understreker Gjert Ingebrigtsen.

Planen er at de skal reise opp til St. Moritz i dag for høydetrening fram mot VM i Beijing. Samtidig er Gjert Ingebrigtsen klar på at det kan bli endringer etter den formidable nedturen i Monaco.

— Akkurat nå er vi veldig rådville, men det kan helt klart bli en del endringer på opplegget framover. Vi må nok kanskje tenke på å legge inn en del flere konkurranser for å få rettet opp denne fadesen, innrømmer han.

Ny verdensrekord på kvinnenes 1500 meter

Genzebe Dibaba slettet den gamle verdensrekorden til den kinesiske kvinnen Qu Yunxia på 1500 meter. Etiopieren løp inn til tiden 3.50,07. Dibaba imponerte alle i Monaco. 24-åringen slo den umulige bestenoteringen i verden satt av Yunxia i 1993 på 3.50,46. Ingen skal ha vært i nærheten av tiden på årevis.

Den etiopiske kvinnen har tidligere prestert best på 5000 meter på seniornivå, men sendte ut signaler om at noe stort var på gang på 1500 meter da hun løp på 3.54,11 8. juli.

Dibaba hadde to fartsholder underveis, før hun spurtet av gårde på egen hånd i perfekte løpsforhold. Også på herrenes 1500 meter var det nær verdensrekord. Asbel Kiprop fra Kenya var 0,69 sekunder bak den beste tiden i verden under Diamond League-stevnet i Monaco fredag.