— Prestasjonen ved sånne kamper ligger alltid mellom fem og ti prosent lavere enn normalt, sier han til Süddeutsche Zeitung.

Philipp Lahm er en av de få spillerne som får godkjent i tyske medier.

TV-kanalen ARD reagerer mot Lahms utspill, og landslagets innsats, på sine nettsider med overskriften ”Gab die deutsche Elf nicht 100 prozent?” (Ga ikke Tyskland 100 prosent?)

Dette skriver kommentatorene:

”Det tyske laget opptrådde uten mot, uten lidenskap og uten ideer”, skriver Süddeutsche Zeitung.

— Vi fant ingen løsninger i det offensive. Vi må ta lærdom av denne kampen og se hva som er fornuftig eller ikke, sier landslagsjef Joachim Löw til samme avis.

Også Süddeutsche reagerer på at de tyske spillerne ikke tok tapet så tungt.

— Verden går ikke under av dette. Vi er ikke maskiner heller, sier Bayern-spiller Bastian Schweinsteiger til avisen.

”Fotballforbundet får håpe kampen mot Norge representerer godt under 90 prosent av landslagets prestasjonsevne. Midtbanen og forsvaret bare dyttet ballen frem og tilbake”, skriver det store, tyske avisen med tanke på at det kommer tøffe VM-oppgave fremover.

Og minner leserne om at Norge ikke vant en eneste kamp i 2008, hadde sine internasjonale stjerner ute, og ligger sist i sin VM-kvalgruppe, bak Makedonia og Island. Likevel kjempet de - for det tyske publikummet - ukjente nordmennene seg til en 1-0-seier. Norges tredje på tysk jord etter seieren under Berlin-OL i 1936, og 1-0-seieren i OL-kvalkampen i Baunatal i 1979. - Det gikk for langsomt med oss. Mot sånne motstandere må vi spille raskere og mer bevegelig, sier kaptein og jubilant med 90 landskamper, Michael Ballack, til Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Avisen skriver videre at Norges gode organisert hemmet tyskernes fremdrift, som førte til at motivasjonen hos hjemmelaget falt, tyskerne ble stillestående og planløse, og Grindheim kunne påføre tyskerne sitt andre hjemmetap på rad, etter at England vant 2-1 i november.

— Vi greide ikke komme opp med noe middel som vi kunne bruke til å knekke nordmennene, sier Heiko Westermann fra Schalke til Kicker.

— Vi greide ikke skape noe særlig, og tillot for mange sjanser, mente keeper Rene Adler.