Ståle Solbakken og FC København er fremdeles ikke mestere i Danmark, men 5-3-seier mot Midtjylland sendte iallfall fjorårsvinnerne ut av gullkampen.

Allerede før ti minutter var spilt hadde Thomas Delaney og Federico Santander sendt København opp i 2-0-ledelse. Den holdt seg helt til fem minutter ut i annen omgang. Da dukket Norge-kjenningen Martin Pusic opp og reduserte til 1-2 for de regjerende mesterne fra Midtjylland.

Ett minutt senere la Benjamin Verbic på til 3-1, men tomålsledelsen holdt seg ikke mer enn ti minutter da Jakob Poulsen reduserte til 2-3. I løpet av det siste kvarteret ble det ytterligere tre scoringer. Nicolai Jørgensen scoret to for København, mens Poulsen sørget for Midtjyllands tredje og siste scoring.

Med seieren har København sju poeng ned til Sønderjyske på tabellen. Deretter følger AaB ytterligere tre poeng bak. Midtjylland er på sin side hektet av — ni poeng bak serieleder FCK.

Det gjenstår seks kamper i den danske Superligaen.

I de øvrige danske kampene søndag vant AaB 3-0 mot Brøndby, mens Nordsjælland og Randers spilte 2-2. (©NTB)