Barcelona var selvsagt store favoritter, men Real Betis hang godt med i den første omgangen.

Oppgaven ble nesten umulig for Betis da Heiko Westermann pådro seg sitt andre gule kort etter 35 minutter. Nå skulle Betis spille med en mann mindre de neste 55 minuttene.

ÅPNET BALLET: Barcelonas Ivan Rakitic jubler sammen med Jordi Alba etter 1-0-scoringen sin. Foto: Marcelo del Pozo, Reuters

Ivan Rakitic ga Barcelona ledelsen fem minutter ut i 2. omgang etter total kommunikasjonssvikt mellom Betis' keeper og forsvarsspiller. Luis Suarez punkterte kampen da han la på til 2-0 ti minutter før slutt.Dermed topper Barcelona tabellen to runder før slutt med 85 poeng. Atlético Madrid har også 85 poeng, mens Real Madrid følger poenget bak.

En liten fordel for Barcelona er det kanskje at de ikke skal bruke krefter i Champions League, der begge Madrid-lagene kjemper om finaleplass.

Seier for Madrid-lagene

Tidligere lørdag vant både Atlético Madrid og Real Madrid 1-0 i sine kamper. Antoine Griezmann ble matchvinner for Atlético med sin scoring ti minutter ut i annen omgang hjemme mot Rayo Vallecano.

For Real Madrid tok Gareth Bale ansvar i Cristiano Ronaldo og Karim Benzemas skadefravær. Waliserens scoring i det 80. minutt sørget for 1-0-seier mot Real Sociedad. Bale steg til værs på et innlegg fra høyre og stanget ballen knallhardt i mål.