Jonas Nilseng Almaas, Vålerenga-supporter.

For selv om Vålerenga tok ett poeng i Molde som kanskje var av det heldige slaget hvis man teller sjanser, så viser det at laget har tatt store steg sammenlignet med i fjor.I fjor på Røkkeløkka var det klasseforskjell mellom lagene. Molde var best også i år, men forskjellen var mye mindre og vi var tross alt kun en blind dommer unna tre poeng.

LES MER: Alle innlegg fra Aftenposten Supporter

Ikke bare er Vålerenga fortsatt ubeseira borte og allerede tatt flere poeng på fremmed gress enn de gjorde i hele fjor, men man har også fått evnen til å ta poeng i kamper man blir pressa tilbake. Alt dette forteller at det er nå naturlig å ha medalje i tankene.

Viktigheten av Wæhler

Så kan man selvfølgelig si at det bare er tilfeldigheter som gjør det og at det snart tar slutt. Likevel, er det ingen tvil om at laget har et nytt steg og at viktigheten av Wæhler i forsvaret når det koker på slutten er svært viktig.

Nå er man stort sett ferdig med det tøffe kampprogrammet som var varslet for noen uker siden og laget er fortsatt trygt plassert på medaljeplass. Ser man på programmet fremover nå, så ser det langt lysere ut med blant annet tre hjemmekamper på de neste fire. Og det er ikke akkurat storlag som kommer på besøk heller. Glimt, Sandefjord og LSK skremmer ingen og vi skal være greie favoritter i samtlige.

En alle tiders mulighet

Bortekampen mot Odd blir naturligvis tøff, men verdt å merke seg at de spiller borte i Moldova bare noen dager før de møter oss og har også slitt hjemme denne sesongen. Derfor ser jeg ingen grunn til at vi ikke kan ta poeng i Skien også.

Med andre ord går vi inn i en periode nå der vi har alle tiders mulighet til å befeste vår posisjon i jakten på medalje. Det eneste som egentlig bekymrer meg nå er hjemmeformen. For det er ingen tvil om at vi ikke har vært gode nok på Ullevaal. Vi har tapt halvparten av hjemmekampene og jevnt over ikke vært gode nok på eget gress hittil.

Rosenborg avga poeng

Det får vi en gyllen mulighet til å gjøre noe med nå. Glimt skal ikke ta poeng mot Vålerenga på Ullevaal. Så enkelt er det. Wæhler og Stengel har karantene, men der skal vi ha brukbar backup, hvert fall nok til å slå de gule fra Bodø.

Gjør vi jobben kan vi allerede søndag styrke vår posisjon på tabellen kraftig, for runden som kommer nå er meget interessant. Stort sett alle lagene rundt oss møter hverandre og mange vil derfor tape poeng.

Det ser lyst ut nå og alt ligger til rette for at det skal se enda lysere ut om noen runder. Det lukter medalje av Vålerenga!