STJERNECOACH: Amund Lode (10) setter utfor i 12-metersbakken i Grønnåsen med stjernecoaching fra en av verdens beste skihoppere - Johann Forfang. Foto: Daniel Lilleeng
KOMET: Greske Aristea Dudi (10) prøvde ski for første gang i livet like før jul. I kveld hoppet hun flott ned 12-metersbakken. Foto: Daniel Lilleeng
GOD STEMNING: Forventningsfullt på hoppskolen før Johann Forfang kom på stjernebesøk i sin gamle barnebakke. Foto: Daniel Lilleeng

Klokken kvart på åtte i kveld kom Johann Forfang inn døra på det vesle klubbhuset til Tromsø Skiklub Hopp i Grønnåsen til en ekte heltemottakelse.

— Du har vist at det er mulig å gå hele veien fra en liten klubb, sa Siv Anita Olsen i hoppklubben og overrakte Johann Forfang blomster for en fenomenal sesong i verdenscupen.

— Han er mitt største forbilde. Han er så god å hoppe og jeg skal prøve å bli hopper som han når jeg blir stor, sa Jørgen Pettersen - en av de mange heldige barna som fikk møte Forfang.

— Mange gode minner

Hoppstjernen tar seg god tid til de unge deltakerne på hoppskolen, som "coach" i hoppbakken og til minneverdige bilder av stjernemøtet.

— Det er alltid like trivelig. Jeg har så mange gode minner fra denne bakken. Jeg får lyst til å hoppe igjen når jeg ser den lille bakken, sier Johann Forfang om gjensynet med 12-metersbakken i Grønnåsen.

Også på skibrakka ventet en ny forskyning med fanpost. Forfang har en stor fanskare nedover i Europa, men å møte 12 hoppspirer i Tromsø gjør likevel særlig inntrykk.

— Det virker litt rart. Jeg husker selv hvor stort det var når de man hadde sett i den store bakken kom ned hit og så. Det var ordentlig kult. Det er litt spesielt nå, sier Forfang.

Nye skihelter

Han har inspirert en ny generasjon hoppere i Ishavsbyen.

Aristea Dudi (10) fra Hellas hadde aldri sett snø da hun ankom Norge med familien i fjor høst.

I dag hoppet hun for første gang i 12-metersbakken og stod hele veien ned med armene triumferende i været.

— Det er utrolig og veldig bra. Jeg er veldig glad, sier 10-åringen om møtet med Forfang - og smiler fra øre til øre.

Johann Forfang tror det kan komme flere storhoppere fra Tromsø etter han.

— Absolutt. Du ser at det er en fin gjeng her. Vi har mange bra folk i anlegget og i miljøet her, så det tror jeg absolutt er mulig, sier han.

Vil tilbake

Selv har Johann Forfang tidligere varslet at han ser for seg å komme tilbake til Tromsø etter karrieren, og jobbe for hoppsporten i hjembyen.

Samtidig mener 20-åringen at Tromsø må få et større og bedre hoppanlegg enn dagens fasiliteter med en gammel 70-metersbakke som den største.

— Jeg kommer gjerne tilbake, hvis vi får på plass et anlegg her. Hvis man kan samarbeide med videregående skole og bygge opp noe sånt, så kunne jeg virkelig tenke meg å være med i miljøet her, sier Tromsøs store hopphelt.