ALFHEIM: I fjor scoret midtbanespilleren 10 mål på 25 i 1.-divisjon. I 2013 – da TIL rykket ned – scoret Remi syv mål på 26 kamper.

Men nå er han plutselig ikke selvskreven på laget lenger. To mål og en assist har det blitt hittil denne sesongen.

Og i to av de tre siste kampene (Vålerenga og Lillestrøm) har han startet på benken.

– Det jeg tenker om det er at hvis jeg har levert godt nok på de siste treningene og kampene så starter jeg. Hvis ikke, starter jeg på benken. Det er ikke noe mer hokuspokus enn det. Det er ingen som har noe gullkort og bare kan surfe seg igjennom kamper. Vi har en jevn og god tropp. Det er opp til meg selv å vise at jeg er god nok til å starte kampene, sier Johansen til iTromsø.

– Formen på vei

– Tenner deg ekstra at du har startet et par kamper på benken?

– Klart man er nødt til å snu det om positivt, at det går en liten f... i deg og at ”jeg skal vise at jeg er god nok”, så får vi se om det holder til hver enkelt kamp. Men jeg kjenner at formen begynner å komme litt nå. For min del har det vel ikke vært min beste sesong. Det er opp til meg å vise at jeg har mer inne, svarer Johansen, som for noen uker siden ble far for første gang.

Berikelse å bli far

Men litt mindre nattesøvn er ikke årsaken til formsvikten.

– Det er bare positivt å bli far. Om jeg får sove litt dårlig ei natt, så tar jeg det igjen ved at jeg sover på sofaen etter trening. Det er ingenting stress, bare en berikelse og positivt, sier TILs visekaptein.

«Gutan» har slitt litt med uttellingen i det siste og ligger under nedrykksstreken.

– Vi har hatt noen store sjanser. Hadde vi klart å omsette de med vanlig uttelling, hadde vi tatt flere poeng i hele år. Det er selvfølgelig delt at man har endt opp der man er. Veien er videre Rosenborg først og fremst, så tar vi det derfra, sier Johansen.

– Du har vært borti dette før. Hva gjør deg trygg på at dere klarer det i år kontra 2013?

– Vanskelig å si. Jeg har bare generelt troen og synes det er mye spennende i laget. Jeg tror det kommer til å gå, men det blir ikke en parademarsj. Vi må rett og slett brette opp ermene og fyre på, varsler Johansen.