ALFHEIM: TILs midlertidige hovedtrener Bård Flovik sa etter Lillestrøm-kampen på fredag at det burde komme en avklaring rundt hovedtrenerspørsmålet og hans egen rolle i løpet av denne uken.

Etter at tre styremedlemmer i går trakk seg på bakgrunn av sparkingen av Steinar Nilsen sist mandag, går Flovik nå tilbake på det utsagnet.

– Det jeg har lyst til å si er at jeg er ikke viktig nå. Klubben må bruke den farten det kreves til å finne ut av ting. I forhold til min egen rolle er jeg ganske mer avslappet enn jeg var i sist uke. Klubben må bestemme hvilken vei de ønsker å gå og jeg skal ikke kreve noe som helst forhastet svar. Jeg har vært ansatt i halvannet år som trener for A-laget og det er jeg fortsatt, bort sett fra at jeg nå har ledet laget, så nå må klubben bruke den tiden de trenger, sier Bård Flovik til iTromsø.

Og utdyper.

– Det var naturlig etter Lillestrøm-kampen at jeg sa det jeg sa, men det er noen utfordringer som klubben er nødt til å få parkert i ro og fred først nå, legger Flovik til.

– Snakkes litt

Flovik legger ikke skjul på at kaoset rundt trenersparkingen og de avgåtte styremedlemmene og alt det utenomsportslige som skjer på Alfheim, påvirker.

– Vi registrerer så klart hva som skjer. Vi bestemte oss sist onsdag da vi var samlet for hele tiden å se én dag fremover. Det snakkes så klart litt, men jeg opplever at det er god harmoni og ro i spillergruppa. Vi registrerer så klart at det er litt bevegelse og engasjement, men vi forsøker å ha fokus på det vi kan gjøre noe med, og det er på banen, sier Flovik.

TIL-treneren er også klar på at det trolig påvirker spillergruppa i noe grad.

– Spillerne er mennesker av kjøtt og blod de også, så de er sikker påvirket i noe grad. Jeg har ikke pratet individuelt med alle spillerne, men vi må bare forsøke å stå i lag og trene godt, sier Flovik.

David mot Goliat

TIL har hatt en grusom sesong og ligger nest sist på tabellen med kun 17 poeng på 21 kamper.

Nå venter Rosenborg hjemme på Alfheim førstkommende onsdag.

– Jeg er stolt over at Rosenborg virker å være så kraftfullt og tilbake til å være lokomotivet i norsk fotball, Det er bra for norsk fotball sitt omdømme at de gjør det bra i europacup og har funnet en stil som passer de godt, sier Flovik.

Han mener TIL på en god dag kan matche Rosenborg.

– Det som er interessant er at et mindre godt lag kan slå et godt lag på en god dag. Vi har vært ustabil i år og tatt lite poeng, men det er dermed ikke sagt at vi ikke kan ta poeng mot Rosenborg på søndag. Det blir mørkt, flomlys og dugg i gresset og vårt mål er å forberede oss til opplevelsen det er å møte Norges beste fotballag og så spille en god kamp. Det er kjempeviktig, for klarer vi det, har vi sjanser, sier TIL-treneren.