FotballLa Manga - Spania06.02.2008Strømsgodset v HelsingborgFoto: Morten Olsen, DigitalsportJostein Flo (R) og Geir Amundsen - SIF

Da Tor Hogne Aarøy ble tatt ut i landslagstroppen i går, var de fleste enige om at Drillos store overraskelse ville bli en perfekt arvtaker til den berømte Flo-pasningen. Til og med Jostein Flo, som gikk i duellene etter langpasningen fra Stig Inge Bjørnebye, er blant dem som mener Aarøy har alle forutsetninger for å fylle hans egne sko.

– Kopien er riktignok aldri bedre enn originalen, men Tor Hogne er absolutt en spiller som er i kategorien jeg selv var i. Selv om han aldri blir sett på som den beste etter kampen, er han likevel den spilleren det snakkes mest om av motspillerne før kampen, sier Jostein Flo til Sunnmørsposten.

– Det vet jeg blant annet fra når Godset har spilt mot Aalesund. Aarøy har alltid vært den vi har fryktet mest, sier stryningen.

Flos råd

Flo mener uttaket av Aarøy er både spennende, modig og tøft av Egil "Drillo" Olsen. Nå tror han også at det går mot spilletid for Aarøy mot Tyskland 11. februar, selv om han ikke overbeviser på trening i forkant.

– Aarøy kommer absolutt ikke til å dominere treningene, men bare det at han er tatt ut viser at Drillo har tiltro til han. Så jeg blir overrasket om han ikke får spilletid, sier Jostein Flo.

Han mener Aarøy på landslaget er veldig spennende, og påpeker at Tor Hogne også er en god avslutter. Men selv om alle snakker om hodestyrken til Aarøy, advarer Flo om en tøffere hverdag enn den Tor Hogne møter i eliteserien.

– Det er kanskje det som har imponert meg mest i utlandet. Spillerne er modige, tøffe og går så hardt i deg at det dundrer. Det er langt tøffere enn i Norge, så spørsmålet er om Tor Hogne Aarøy er smidig nok til å fortsatt kunne regjere sånn i lufta, undrer Jostein Flo.

– Ellers er det viktigste å ha ro, rytme og harmoni. Da kan Aarøy bli veldig spennende, sier han.

Jostein Flo kan ikke se noen andre som er bedre enn Aarøy i lufta, bortsett fra Steffen Iversen som er ute med skade.

Vil være seg selv

For Tor Hogne Aarøy ble gårsdagen naturlig nok en meget hektisk dag, der han knapt rakk å reflektere over at han er uttatt på det norske landslaget i fotball. Men selv om de fleste allerede nå ser på han som Jostein Flos etterfølger, vil han slett ikke være det selv.

– Han har rett i at kopien aldri er bedre enn originalen, men jeg trenger ikke å være han. Jeg skal bare være meg selv, gjøre mitt beste og forhåpentligvis få litt spilletid, sier Tor Hogne Aarøy.

Dersom Aarøy – som fyller 32 år i mars – får spilletid mot Tyskland, blir han uten tvil blant de eldste utespillerne som har debutert på landslaget. Med sine 203 centimeter over bakken blir han også definitivt blant de høyeste som har representert Norge i landslagssammenheng.

Den fordelen vil han også så absolutt kunne dra nytte av mot Tyskland, dersom han slipper til i den såkalte "Flo-rollen". For på venstrebacken til Tyskland er det Philipp Lahm (170 cm.) som har spilt den siste tiden.

– Det burde bli grei skuring i lufta?

– Ja, men jeg har egentlig ikke fått tenkt så mye på hvilke spillere vi møter, sier Tor Hogne Aarøy.

Før Egil Olsen ble ansatt som ny landslagssjef, tenkte ikke Aarøy engang tanken på at han var aktuell for landslaget.

– Ville du blitt tatt ut på landslaget med en annen sjef?

– Nei, svarer Aarøy kontant.