Oddbjørn Lie og Edvard Skagestad har vært et radarpar i AaFKs midtforsvar i hele sesongen. Men mot Rosenborg lørdag splittes de opp, siden Lie har pådratt seg en leddbåndskade i kneet.

Og inn kommer den islandske 20-åringen Daniel Gretarsson, som kun har startet i en eneste seriekamp for AaFK. Og det var seriepremieren i fjor – mot Rosenborg. Da tapte AaFK 0-5 på Lerkendal.

— Det gikk ikke så bra da, nei. Men jeg er blitt eldre og bedre, og har ventet tålmodig på å få sjansen på A-laget. Nå kommer den, og jeg er innstilt på å gripe sjansen når jeg får den, sier Gretarsson.

Tre fra Island

Han får følge av Adam Arnarson på høyrebacken, mens Aron Thrandarson spiller lengre framme på banen. Tre islendinger altså, det har aldri skjedd før i AaFK. Samtidig vil trolig også Rosenborg starte med tre islendinger fra start av, og dermed blir det nesten like mange islendinger som nordmenn ute på Color Line stadion.

AaFK må også klare seg uten lagkaptein Bjørn Helge Riise, som soner for fem gule kort.

Helland og Jensen kan få hvile?

Mens Rosenborg vurderer å la stjernene Pål André Helland og Mike Jensen få starte på benken, på grunn av den kommende bortekampen mot Norrköping i Mesterligakvalifiseringen. Trener Kåre Ingebrigtsen kommer til å mønstre sitt sterkeste mannskap i Sverige, men da må han la enkelte få hvile mot AaFK.

RADARPARET SPLITTES: Oddbjørn Lie (t.v.) og Edvard Skagestad har vært fast inventar i AaFKs midtforsvar i år. Nå må Skagestad klare seg uten «Oddi», som har skadet kneet. Foto: Sunnmørsposten

Det som synes ganske klart er at Fredrik Midtsjø ikke spiller. Han sto over fredagens RBK-trening med en liten strekkskade, og blir neppe med til Ålesund. Heller ikke Tore Reginiussen trente fredag. Men der har RBK gode erstattere i blant andre Johan Lædre Bjørdal.

Må løpe mer

AaFKs trener Trond Fredriksen ber spillerne sine om å få se innsats og løpsstyrke så det holder mot storfavoritten RBK.

— Vi MÅ løpe mer enn dem dersom vi skal ha en mulighet. Og så må vi ta smarte valg i alt vi gjør. At Oddbjørn er ute trenger ikke bety så mye. Med Daniel inn får vi større tempo i midtforsvaret, og Daniel er veldig flink i én mot én-situasjoner. Og han fortjener sjansen nå, mener Trond.

Daniel Gretarsson kommer fra den lille klubben Grindavik, som er på nivå 2 på Island. Og han har målet klart:

— Jeg vil bli fast på Islands A-landslag. Akkurat nå har vi et imponerende mannskap der, men mange av spillerne begynner å dra på årene. Og da håper jeg å få benytte sjansen, sier han.

Keeperbytte?

Det har vært spekulert i om Andreas Lie blir vraket i AaFK-målet til fordel for Lars Cramer. Men der er Trond Fredriksens munn lukket.

— Vi får se. Begge er like aktuelle til å få starte, smiler han.