BEITOSTØLEN: Etter å ha stått uten kontrakt siden i vår vraker Petter Northug Fischers sko og velger Alpina før VM-sesongen.

— Det er så enkelt som at jeg har testet litt og kommet frem til at Alpina-sko og Fischer-ski er den kombinasjonen som gjør at jeg går fortest på ski, sier 30-åringen til Adresseavisen.

Northug har i hele sin karriere hatt skiavtale med Fischer. Det har han fortsatt. Før jul i 2013 signerte han også avtale med Fischer om å benytte deres sko, etter å ha brukt Alpina i en årrekke.

Vender tilbake

Nå vender han tilbake til Alpina, etter å ha testet de to skotypene mot hverandre intenst de siste månedene.

Nye sko: Petter Northug med sine nye sko under trening i Meråker. I morgen konkurrerer han på Beitostølen. Foto: PRIVAT

— Da jeg byttet sist, var Fischer-Fischer-kombinasjonen best, men nå er jeg tilbake til Alpina. Jeg sto uten kontrakt etter fjorårssesongen og hadde da mulighet til å prøve ut litt. Derfor er jeg tilbake, sier Northug, som denne uken er på plass på Beitostølen i forbindelse med sesongstarten. - Har Alpina-skoene noe nytt?

— Det handler mest om følelsen. Jeg vet etter testene at jeg kommer til å gå raskest på ski med dem.

Sesongåpner fredag

Racingansvarlig Stian Trømborg i Wenaas Nordic, som forhandler Alpina-skoen, er naturligvis glad for å ha Northug med på laget igjen.

— Der de andre leverandørene har satset på å utvide sitt sortiment i bredden, har vi kun konsentrert oss om å lage de beste skistøvlene. I stedet for å sette bort produksjonen, har vi satset på våre egne fabrikker. Det gir oss kontroll fra A til Å. Kombinasjonen av innovativ teknologi og gamle håndverkstradisjoner har gitt resultater, sier Trømborg.

Planen er at Petter Northug skal sesongåpne på fredagens 15-kilometer klassisk. Sannsynligvis står han over lørdagens 15-kilometer i fri teknikk, mens han går sprinten søndag.

— Beitostølen ikke viktig

— Det er overhodet ikke viktig for Petter å prestere på Beitostølen, men vi bør forvente at han kjemper i toppen likevel, sier trener Stig Rune Kveen til Adresseavisen.

Northug er klar på at han har forberedt seg meget bra i sommer og høst. Aldri tidligere har han hatt en så bra oppladning til en sesongstart.

— Per i dag er Petter i balanse. Han kjenner selv at han har kontroll på situasjonen, er rolig og avslappet og oser av selvtillit. Det har vi alle merket og det er et godt tegn, sier Kveen.

Sesongens hovedmål er uten tvil ski-VM i Lahti i slutten av februar.