Eugenie Bouchard (21) tilhører den ypperste verdenseliten i tennis. Tatt i betraktning at hun tidligere har vært med på å vinne mixed double-turneringene i både French Open og Wimbledon, gikk hun inn i US Open-turneringen med store ambisjoner.

Canadieren og partner Nick Kyrgios tok seg enkelt videre fra første runde fredag. Bouchard var tilsynelatende i strålende humør på banen, men senere kom nyheten om at dagen hadde tatt en dramatisk vending.

Eugenie Bouchards Twitter-melding lørdag var ikke vanskelig å tolke. Foto: Twitter (@geniebouchard)

Bouchard skled og falt i garderoben fredag kveld amerikansk tid. 21-åringen skadet hodet så alvorlig at rådet fra legene var å ta en pause.Derfor trakk hun seg fra både double-turneringen og mixed-double-turneringen, som hun etter planen skulle spille i på lørdag.

Det er rekordmange som har trukket seg fra storturneringen i New York i år, men den statistikken skyldes brennhete temperaturer. I Bouchards tilfelle var det altså klønete opptreden i garderoben som ble skjebnesvangert.

Kan spille single-turneringen

På sin Twitter-konto la Bouchard ut en melding som kun inneholdt et surt smilefjes, etter at støttemeldingene hadde strømmet inn på sosiale medier.

— Det var synd å ikke spille i dag, men jeg håper Genie Bouchard er klar til å gi gass i morgen. Vi får spille sammen igjen snart, skrev makker Kyrgios på Twitter.

Det er fortsatt ikke bekreftet om hvorvidt Bouchard også vil trekke seg fra single-turneringen. Etter planen skal hun møte italieneren Roberta Vinci i fjerde runde søndag.

— Det har ikke blitt tatt en beslutning om å delta i single-turneringen, het det i en pressemelding fredag.

— Hvilke flere katastrofer kan inntreffe?

Bouchard er blitt en publikumsfavoritt i New York, og virket å være i form før hodeskaden.

Derfor ville det vært et spesielt hardt slag for 21-åringen å måtte gi slipp på årets siste Grand Slam-turnering.

Bouchards beste resultat i Grand Slam fra tidligere er andreplassen fra Wimbledon i 2014. I år har hun imidlertid slitt tungt i Grand Slam-turneringene. I Australia Open tok hun seg til kvartfinalen, men i både French Open og Wimbledon røk hun ut i første runde.

Toronto Star-spaltisten Rosie DiMannomener det «føles som evigheter siden» Bouchard hadde en grunn til å smile.

— Hvilke flere katastrofer kan inntreffe Eugenie Bouchard i denne dystre sesongen? skriver DiManno på avisens nettside.

Serena Williams er den store favoritten til å vinne single-turneringen.

Liker du tennis? Da anbefaler vi disse sakene: