STAVANGER (Aftenbladet): — Vi forbereder oss som om det skulle vært en hvilken som helt annen kamp. Jeg vil ikke at vi skal tape fotballkamper på at vi ikke har forberedt oss skikkelig. Oppladningen ville vært helt lik om det var seriekamp vi skulle spille, sier Jonevret til Aftenbladet.

Like før klokken 10.00 tirsdag formiddag satte Viking-bussen kursen for Arendal. Etter den fem timer lange bussturen gjennomførte Viking en treningsøkt på Hisøy like utenfor Arendal.

Lett økt

Onsdag skal de ha lett økt på formiddagen, mens kampstart er klokken 18.00 på Bjønnes stadion.

— Vi er inne i en veldig viktig uke og derfor er det viktig å planlegge slik at vi får maksimalt utbytte av den. Det ville ikke vært bra å sittet fem timer i buss på kampdagen, sier Jonevret.

Viking-treneren har aldri lagt skjul på at han har en drøm om en dag vinne cupen med Viking, slik han gjorde som spiller i 1989. Derfor har han alltid vært veldig nøye på at spillerne for all del ikke må undervurdere motstanderne fra lavere divisjoner. Det er også en del av forklaring på at oppladningen til cupkampene nesten alltid er identisk med slik laget forbereder seg til seriekampene.

— Selv om det ofte er enda vanskeligere å møte lag fra lavere divisjoner, så er det ingen tvil om at det også blir veldig tøft å møte Arendal. Det er veldig mange gode fotballspillere i 2. divisjon og Arendal beviste at de er gode da de slo ut Sandnes Ulf, sier Jonevret.

Forandrer på laget

Selv om Jonevret ikke vil være med på at han sparer spillere, vil han likevel gjøre noen endringer på laget han stiller med mot Arendal.

— Vi sparer ikke spillere, men vi bruker dem med friskest ben. Karol Mets måtte stå over mot Vålerenga og har nå friske ben. Derfor ville det vært rart å ikke starte med ham i denne kampen. Jeg ville også gjort noen forandringer på laget om det var seriekamp vi skulle spille, sier Jonevret.

Han må også klare seg uten Samuel Adegbenro, som på grunn av en liten skade ble igjen i Stavanger. Det kan også hende at Jonevret velger å spare Veton Berisha til cupoppgjøret. Spissen har vært i en fenomenal form de siste ukene og søndag scoret han to mål mot Vålerenga. Hvis Berisha hviles vil han erstattes av Jon Dadi Bödvarsson.

— Veton sprang kanskje fire mil mot Vålerenga. Han tok ut alt han hadde og verdiene hans har vært lave etter kampen. Derfor kan det for eksempel bli aktuelt å bruke Bödvarsson og heller bytte Veton inn litt senere i kampen, sier Jonevret.

Sterk cuptradisjon

Viking har på ingen måte tradisjon for å gå på smeller i cupens innledende runder. Noe statistikken også gir klart utrykk for.

Etter krigen har Viking kjempet om NM-gull i 63 sesonger på rad. I 49 av forsøkene har klubben tatt seg videre til 4. runde. Av de 14 tapene kom tre av dem i 1. runde, mens de 11 andre kom i 3. runde. Bryne er klubbens verste cupmotstander. Jærbuene har beseiret Viking i hele seks av 3. rundekampene som endte med tap.

Viking har gjennom klubbens 115 år lange historie vunnet kongepokalen fem ganger, men man må helt tilbake til 2001 for å finne forrige gull.

Jonevret legger ikke skjul på at oppgjøret mot Arendal er veldig viktig for klubben.

— Av de tre kampene vi spiller denne uken, er dette den viktigste. Vi ville veldig gjerne hatt ett poeng mot Vålerenga og vi går for seier mot Lillestrøm, men selv om vi ikke lykkes i de kampene er det fortsatt 18 seriekamper igjen. I cupen er det over om vi ikke vinner, sier Jonevret.