Arendal (Aftenbladet): Fotballfeberen nådde nye høyder i Arendal da laget slo Sandnes Ulf ut av cupen i 2. runde etter en jevn kamp som endte 3-2. Jubelen var stor da de ble satt opp mot Viking i onsdagen 3. runde-kamp.

— For oss var Viking det beste laget vi kunne fått. Forholdet mellom oss i sør og Stavanger er spesielt. Det ligger kjempemotivasjon for oss i dette oppgjøret. Det kan komme opp mot 2000 tilskuere, forklarer Arendal-trener Knut Tørum til Aftenbladet.

8-10 millioner i budsjett

Det er ingen hvem som helst som har fått oppgaven med å plassere Arendal på fotballkartet i årene framover. Knut Tørum har vært hovedtrener i Moss, Rosenborg og Start. Nå er han hentet inn av rikingen og Arendal-investor Jan Sigurd Otterlei. Målet er å komme seg opp til 1. divisjon innen kort tid.

Budsjettet i 2. divisjon er på 8-10 millioner kroner årlig. De best betalte spillerne tjener rundt 25.000 kroner i måneden.

Sesongen så langt har ikke vært helt etter planen. Arendal ligger på 7. plass på tabellen, plassen bak Vidar, og tapte 1-5 hjemme for Fyllingsdalen i forrige seriekamp. Den store oppturen kom da de slo ut Sandnes Ulf med 3-2 i cupens 2. runde.

— Vi er kapable til å slå Viking også på en god dag. Det handler litt om hvilken form og flyt Viking er i, men her kommer Viking til et gammelt og nedslitt anlegg og en knallhard kunstgrasbane. Jeg tenker ofte på Filmavisen når jeg ser Bjønnes stadion, sier Tørum og smiler.

- Smart av Jonevret

Han har fått med seg at Viking dro sørover allerede dagen før cupkampen, og at Kjell Jonevrets mannskap skal trene i forkant og forberede seg som om det var en viktig seriekamp.

Knut Tørum skjønner Viking godt. Han ville gjort det samme selv.

— Jeg har kjørt strekningen Stavanger-Arendal en del ganger. Det er en lang og svingete tur som ikke gir noen optimal oppladning. Når vi møter Vidar på bortebane i serien, drar også vi til Stavanger dagen før. Det handler om konkurransebetingelsene. I tillegg sender du et signal om viktigheten av kampen, mener Tørum.

De mest kjente spillerne i Arendals tropp er Kai Risholt, Sven Fredrik Stray, Wilhem Pepa, Dardan Dreshaj og kantspilleren Kennie Chopart.