Manchester City stod overfor et nytt tilbakeslag i kampen om å forsvare ligagullet mot Aston Villa lørdag. Citys stjernegalleri sløste bort sjanse etter sjanse, men syv minutter før tid dukket Yaya Touré opp.

Touré lurte først Villa-forsvaret med en skuddfinte, før han fant nettmaskene med et velplassert skudd med venstrefoten.

Da virket det klart at Villas heroiske opptreden ikke ville bli belønnet med poeng, og fem minutter senere økte Sergio Aguero ledelsen for City.

Det var imidlertid Tourés scoring som på mange måter avgjorde kampen. Midtbanegiganten fikk dermed sin revansje, etter å ha blitt møtt med massiv kritikk for sine prestasjoner så langt denne sesongen.

— Gjør mitt beste

— Det viktigste for meg er å gjøre mitt beste. Jeg er nødt til å jobbe hardere, og jobbe videre, og det viktigste for meg og laget er å gjenta det vi gjorde forrige sesong, sier Touré til BBC etter kampen.

Touré scoret 20 mål fra sin midtbaneposisjon forrige sesong, men han måtte altså vente helt til lørdagens mål med å score sitt første denne sesongen.

Tourés bror Ibrahim døde av kreft i juni, og City-manager Manuel Pellegrini har tidligere uttalt at midtbanemannens sviktende form har kommet som et resultat av at han er i sorg.

- Vi var døde

Aston Villa har nå spilt mot Arsenal, Chelsea og Manchester City i sine tre siste seriekamper - og tapt alle tre.

Manager Paul Lambert berømmet laget sitt for forsøket etter kampen, og innrømmet at spillerne hans ble slitne mot slutten.

— Jeg synes det var en godt forsøk av oss. Vi forsvarte oss sterkt, men de har kvalitet over hele banen, og vi var døde over hele bannen mot slutte, sier Lambert.

City-press

Den første omgangen på Villa Park var en fascinerende dyst mellom det oppofrende Aston Villa-laget og teknisk overlegne Manchester City.

Det er sjelden man ser venstrebacker være like mye involvert offensivt som Citys Aleksandar Kolarov var før pause. Den første sjansen kom ved nettopp Kolarov. Serberen skjøt fra spiss vinkel, og ballen gikk via Villa-forsvarer Alan Hutton og i stolpen.

Like etter pause ble Sergio Aguero spilt fri av James Milner, men argentineren traff stolpen. Foto: REUTERS

Før møtet med City hadde Aston Villa tapt sine to siste kamper 0-3 — mot storlagene Chelsea og Arsenal. Mot City holdt Villa brukbart følge før pause, og noterte seg også for en brukbar målsjanse da Charles N'Zogbia skjøt like utenfor etter en imponerende forsering.LES OGSÅ:

Mot slutten av omgangen ble imidlertid Villa testet av et massivt City-press. Den regjerende seriemesteren presset hjemmelaget bakover på banen som et ishockeylag i powerplay, og mulighetene kom. I løpet av et minutt prøvde både Aleksandar Kolarov og Edin Dzeko seg, men begge forsøk ble blokkert av heroiske Villa-spillere.

Sjanser på løpende bånd

Ingen av lagene hadde produsert et skudd på mål før pause, men kampen var likevel langt fra sjansefattig. Det var imidlertid ingenting sammenlignet med sjansekavalkaden vi fikk i innledningen av den andre omgangen.

Snaue to minutter ut i omgangen spilte James Milner Sergio Aguero fri, men argentineren traff stolpen. Den bommet utløste en kontring som endte med at også Aston Villas Kieran Richardson fikk en mulighet alene med keeper. Richardsons tamme avslutning ble reddet av Joe Hart.

Manchester City fikk kjørt seg mot hardarbeidende og energiske Aston Villa. Her kjemper Andreas Weimann og Pablo Zabaleta om ballen. Foto: REUTERS

Etter en time valgte Paul Lambert å sette inn stjernespiller Christian Benteke, som dermed fikk sine første minutter siden akillesskade han pådro seg i april.Belgierens innflytelse ble imidlertid begrenset, der han stod på topp og ventet på at sine stadig mer utslitte lagkamerater skulle riste til seg ballen fra de måljagende gjestende.

Til slutt klarte ikke Villa å holde stand lenger. Yaya Touré fikk ballen utenfor sekstenmeteren, fintet skudd med høyre, før han i stedet gjorde det klart til skudd med venstre. Midtbanespilleren fra Elfenbenskysten lurte ballen forbi Brad Guzan i Villa-målet.

Fem minutter senere doblet Sergio Aguero ledelsen, også han med et velplassert langskudd.

Dermed gikk City seirende ut etter å ha blitt satt på en tøff prøve av hjemmelaget.