Southampton imponerte mange forrige sesong med fremragende pasningsfotball og en åttende plass i Premier League.

Denne sommeren har imidlertid utviklet seg til et mareritt for klubbens supportere.

  • 27. mai: Mauricio Pochettino går av som manager, og signerer for Tottenham.

  • 2. juni: Rickie Lambert, som har vært klubbens toppscorer i fem av de siste seks sesongene, selges til Liverpool.

  • 27. juni: Luke Shaw, 19-åringen som har rukket å spille 60 seriekamper for Southampton, selges til Manchester United.

  • 1. juli: Adam Lallana, Southamptons kaptein, selges til Liverpool.

  • 27. juli: Dejan Lovren, forrige sesongs stopperklippe, selges, også han til Liverpool.

  • 28. juli: Arsenal-manager Arsene Wenger bekrefter at Calum Chambers, den spennende Southampton-backen som slo gjennom forrige sesong, kun er detaljer unna å signere for London-klubben.

Flere på vei bort

Claus Lundekvam blir alltid mottatt som en helt når han returnerer til St. Mary's. Foto: NTB SCANPIX

Claus Lundekvam er en legende i Southampton, klubben han var kaptein for, og spilte for fra 1996 til 2008. Han er bekymret over utviklingen.— Southampton var et av de mest underholdende lagene i Premier League forrige sesong, så jeg hadde forventet at noen av talentene hadde forsvunnet, sier Lundekvam til aftenposten.no.

— At Shaw og Lallana dro var forventet, og det var greit at Rickie Lambert fikk dra tilbake til moderklubben Liverpool. Men når Lovren og eventuelt et par andre forsvinner, begynner det å bli ganske dramatisk. Det er ikke bra for meg som har hjertet i Southampton.

Tottenham skal være svært interesserte i å hente Southamptons midtbanespiller Morgan Schneiderlin, og Liverpool ønsker å hente sin fjerde Southampton-spiller i Jay Rodriguez.

I tillegg skal Southampton være villige til å selge den dyreste spilleren de noen gang har kjøpt, Pablo Osvaldo.

- Vi er fortsatt ambisiøse

Igjen står klubbens nye nederlandske manager Ronald Koeman, som nå må belage seg på en febrilsk jakt på å erstatte profilene Southampton har mistet.

Ronald Koeman har trent flere store klubber. Her avbildes han som Valencia-trener i 2008. Foto: AP

— Det viktigste budskapet jeg ga til spillerne er at vi må beholde klubbens filosofi og ambisjoner. Hvis vi mister noen spillere må vi hente spillere av samme kvalitet, eller enda bedre kvalitet hvis mulig. Det er penger å bruke, sa Koeman tidligere i juli ifølge the Independent.Allerede da innrømmet Koeman at det er viktig å overbevise de gjenværende spillerne om at klubben fortsatt går i riktig retning.

— Det budskapet er viktig, fordi å si at vi er ambisiøse er én ting, det er noe annet å være ambisiøse. Vi trenger mer tid i forsesongen til å vise det til spillerne, sa Koeman.

Har fått inn 970 mill.

Hvis man legger BBCs anslag av overgangssummene til grunn, har Southampton fått inn 92 millioner pund (rundt 970 millioner kroner) ved å selge Lambert, Lallana, Shaw, Lovren og Chambers.

Koeman har allerede hentet inn to målfarlige spillere fra den nederlandske ligaen, nemlig Dusan Tadic fra Twente og Graziano Pellè fra Feyenoord.

— Sånn som det ser ut nå, selv med signeringene av to veldig gode spillere i Tadic og Pellè, ser det litt tynnere ut. Hvis Schneiderlin også forsvinner er hele sentrallinjen borte. Da ser jeg for meg en tøffere sesong, sier han.

- Er du bekymret for nedrykk?

— Jeg håper og tror at vi skal klare oss, og at videreføringen fra Pochettino til Koeman vil være sterk nok, sier Lundekvam.

Tror på unggutter

Shaw og Chambers er eksempler på at det har blitt jobbet svært godt i Southamptons ungdomsakademi de siste årene. Lundekvam forteller at Southampton har flere spennende unggutter igjen, i tillegg til Calum Chambers som er på vei bort.

Sam Gallagher er et av Southamptons fremtidshåp. Her scorer han mot Norwich i mars. Foto: AP

— Lloyd Isgrove, Sam Gallagher, og et par andre i skorpen av laget er veldig spennende. Men du trenger en viss porsjon med Premier League-erfaring for å lykkes. Vi får krysse fingrene. Nå har de også nok med penger, men det handler om å handle riktig, sier Lundekvam.Det er imidlertid liten tvil om at Southampton trenger flere forsterkninger. Mandag meldte Daily Star at Southampton skal være interesserte i å hente Alexander Tetteys Norwich-lagkamerat Leroy Fer.

I tillegg melder portugisiske O Jogo at Sporting Lisboa-backen Marcos Rojo også er et mål. Rojo spilte alle VM-kampene til Argentina på venstrebacken.

Hold deg oppdatert på det siste fra overgangsmarkedet i vårt livestudio: