Den lovende venstrebacken Luke Shaw er én av to forsterkninger Manchester United har sikret seg i sommer. 19-åringen ble hentet for £27 millioner (295 millioner kroner) fra Southampton. I storklubben får han rundt 1,3 millioner kroner i uka i lønn. Altfor mye, mener José Mourinho.

For fredag sa Mourinho at han aldri ville gitt en så ung spiller så mye. The Guardian og The Telegraph er to av flere aviser som skriver om uttalelsene.

— Ville drept oss

— Om vi skulle betalt så mye til en 19-åring, hadde vi dødd. Vi hadde drept stabiliteten med finanisiell fair play, og vi hadde drept harmonien i garderoben, startet portugiseren.

Luke Shaw. Foto: Digitalsport

Han mener de andre spillerne ville reagert om de sa ja til kravene Shaw kom med.— For når du betaler en 19-åring - en fantastisk god spiller - så mye, så får du andre spillere som kommer og banker på døra di neste dag. «Hvordan er det mulig at en 19-åring kommer hit og får mer enn jeg, som har spilt 200 kamper og vunnet ditt og datt, får?», kommer de til å si. Å betale en sånn lønn hadde drept balansen vår umiddelbart, og det kan vi ikke la skje, utbroderte Mourinho.

Chelsea-supporter

Før Shaw skrev under for Manchester United var han sterkt koblet til Chelsea, som også var på jakt etter venstreback. Linken ble ikke svakere av at Shaw har bekreftet at han er Chelsea-supporter. Men London-klubben valgte isteden å hente 28-årige Filipe Luis fra Atletico Madrid. Brasilianeren skal ifølge The Telegraph ha rundt 800.000 kroner i uka, altså nesten 40 prosent mindre enn Shaw.

Samtidig er det noe usikkerhet rundt hvor mye Shaw tjener. The Guardian skriver at han skal ha en grunnlønn på £100.000 i uka, altså rundt én million kroner.— Du kan si at Luis koster mye mindre. Han har spilt for Brasil, vunnet titler i Spania, vunnet europacup, spilt en Champions League-finale. Og likevel er han billigere enn en engelsk gutt. Og ja, han passer bra inn med tanke på lønnsnivået vårt, sa Mourinho om sin nysignering.

Samtidig la han til at det ikke var ment som kritikk av Manchester United, men kun en forklaring på hvorfor Chelsea ikke hentet Shaw.

— Andre klubber får betale hva de vil. Jeg vil ikke si noe om det. Men det ville vært veldig negativt for min klubb, sa Mourinho.

Vil ikke svare

Manchester Uniteds nyansatte manager Louis van Gaal er i USA med sitt lag for tiden. Han var forsiktig med å svare da han fikk høre hva Mourinho hadde sagt om Manchester Uniteds lønnspolitikk.

Louis van Gaal. Foto: NIGEL RODDIS/Reuters

— Jeg trenger ikke svare på dette. Jeg har ikke behov for å diskutere dette i media. Det er bedre for meg å snakke med José om dette, sa nederlenderen etter Uniteds trening i Denver fredag, ifølge The Guardian.Fra 1997 til 2000 var Mourinho assistent for nettopp Van Gaal i Barcelona. Mourinho har i et nylig fortalt om et godt forhold til kollegaen.

— Vi jobbet sammen, og så gikk vi hver vår vei. Men vi vil alltid ha et godt forhold. Jeg setter veldig pris på ham, og vet at han liker meg også, sa Mourinho.