Suzann Pettersen har tatt grep etter at fjorårssesongen endte uten en eneste seier.

Det hadde ikke skjedd siden 2010. Tutta har byttet ut trenerlegenden David Leadbetter med en annen guru. Nå er det Butch Harmon som hun lener seg til, en mann som gjennom karrieren har hjulpet store navn som Tiger Woods, Phil Mickelson, Dustin Johnson og Rickie Fowler.

— Du får trygghet gjennom treningen du gjør med han. Han jobber med sykt mange av de beste spillerne i verden, sier Pettersen til Aftenposten.

- For min egen utvikling

Harmon er kanskje aller mest kjent for samarbeidet med Woods fra 1993 til 2004. Det var i den perioden golflegenden vant åtte av sine 12 majortriumfer.

I en ranking i bladet Golf Digest ble Harmon rangert som verdens beste, på plassen bak fulgte Leadbetter.

Fra torsdag til søndag går sesongens fjerde LPGA-turnering i Singapore.

Formkurven peker rett vei. Sist helg endte det med syvendeplass, etter at hun med litt skadeplager ikke klarte cuten i årets første turnering.

— Jeg følte at jeg trengte en ny giv, litt ny energi, noen nye øyne på det jeg driver med. Det var for min egen utvikling, og for inspirasjon og energi, sier hun om trenerbyttet.

- Ikke mye bullshit

«Tutta» er for tiden rangert som verdens femte beste. Hun håper de nye detaljene skal gjøre spillet hennes mer stabilt, og samtidig skape mer aggressivitet og fart i spillet.

I treningshverdagen trenger hun iallfall ikke lure på hva trener Harmon mener.

Formkurven peker oppover for Suzann Pettersen. Foto: AP

— Det er bra at det ikke er noe filter på det han kommer med, på godt og vondt. Alt sies, enten positivt eller negativt. Det er ikke så mye bullshit, sier Pettersen.Pettersen sier at hun har lært å kjenne den nye treneren godt på den korte tiden de har samarbeidet.

— Han får deg til å føle deg veldig bra, jeg tror det er litt ubevisst med stilen hans. Han er ikke bare trener, men også en veldig typisk coach.

Leter etter svar

Fjorårets ryggproblemer tror hun er et tilbakelagt kapittel, selv om hun fortsatt prøver å holde igjen litt, og gjør heller for lite enn for mye.

De store forandringene er nå gjort, nå gjelder det bare å få prøvd det ut i turneringer.

— Nå er det bare å stole på endringene. Du merker ikke hvor skoen trykker før du spiller turneringer. Man må spille for å få svar, det er egentlig det jeg prøver på nå.