LPGA-spilleren Caroline Westrup blir med forbildet «Tutta» på det norske landslaget.

Tirsdag offentliggjorde Norges Golfforbund en solid forsterkning til Team Norway, elitegruppen som satser mot OL i Rio de Janeiro i 2016. Caroline Westrup (28), som blant annet har vunnet verdensmesterskapet for amatører, er nå med på laget. Westrup er født i Sverige, og har spilt for svenskenes landslag siden 2001. Det var imidlertid ikke en vanskelig beslutning å bytte til Norge, forteller Westrup, som nylig ble norsk startsborger.

— Mange snakker om at Norge og Sverige er rivaler, men jeg har bodd i Norge lenge, sier Westrup til Aftenposten.

- Ikke planer om å flytte tilbake

Golferen flyttet til Norge da hun var 11 år, i sammenheng med at faren Charlie Westrup var landslagssjef for det norske landslaget.

Senere flyttet hun tilbake til Sverige for å gå på et golfgymnas.

— Det var mye frem og tilbake da jeg var yngre, om jeg skulle velge gymnaset i Sverige eller NTG. Men nå er det naturlig å spille for Norge, siden jeg bor her, er medlem i en norsk klubb (Bærum GK, journ. anm.), og ikke har planer om å flytte tilbake, sier Westrup.

Golfspilleren er for øyeblikket i Florida, der hun gikk på college. I 2006-07 var hun nummer én på college-rankingen i USA.

Har «Tutta» som forbilde

Den største stjernen på det norske golflandslaget er Suzann «Tutta» Pettersen (33), som for øyeblikket rangert som verdens femte beste kvinnelige golfspiller. Westrup har kjent «Tutta» siden hun var liten, og gleder seg til å jobbe tettere med stjernen.

— I fjor var mitt første år på LPGA-touren. Jeg er veldig takknemlig for at hun hjalp meg. Jeg lærte mye av å se hvordan hun spiller, og hvordan hun forbereder seg. Vi spiste middag noen ganger. Hun har vært et stort forbilde siden jeg var liten, forteller Westrup.

Toppidrettsansvarlig i Norges Golfforbund Jon Karlsen er fornøyd med å få Westrup med på laget.

– Caroline skal spille en blanding av LPGA— og Symetra Tour i 2015. Basert på nivået hun holder, har vi tatt henne ut til Team Norway, sier Karlsen til NTB.

— Jeg synes Norge har en veldig fin golfsatsing. Jeg er kjempeglad for å bli tatt ut, sier Westrup selv.

Hun tror også innvilgelsen av det norske statsborgerskapet kommer på et gunstig tidspunkt, nå som det kun er en drøy uke til Ski-VM i Falun.

— Nå trenger jeg ikke å bli ertet så mye for at Sverige er dårlige på ski. Nå kan jeg bare si at jeg er norsk, sier Westrup og ler.

Et naturlig mål for Westrup og andre elitegolfere er Rio i 2016. Da er golf tilbake på OL-programmet for første gang siden 1904.