Ståle Solbakken og FC København tok en særs viktig seier mot serieleder FC Midtjylland søndag kveld. Det endte 3-0 i Parken, og Solbakkens mannskap klatret med det til andreplass på tabellen i det den danske ligaen tar vinterpause.

— Det var en veldig viktig seier, også for at dere skal ha noe å skrive om til våren. Det kunne blitt en kjedelig superliga hvis ikke, sa Solbakken ifølge bt.dk.

Muligheten for FCK til å ta gull, noe som tidligere i sesongen virket helt urealistisk, fremstår nå som en reell mulighet.

— Det har gått fra å være umulig til å bli vanskelig, innrømmer Grue-mannen.

FC Midtjylland leder med 40 poeng, mens FC København følger med 32 poeng i det halvparten av serien er spilt.

— Nå må vi sørge for at vi kommer i gang fra starten av (i vårsesongen, journ.anm.). Det har vi ikke vært gode nok til så langt. Men vi har gått fra å være usannsynlig langt bak til å ha fått et lite håp, sier Solbakken.

Nordmannens lag har hatt en relativt tung sesong så langt, og lå lenge langt bak de ledende lagene i den danske superligaen. FCK har heller ikke overbevist i Europa League, der man ligger sist i sin gruppe, uten mulighet til å avansere.

Nå klamrer Solbakken seg til håpet om at Midtjylland skal merke presset og snuble i vårsesongen. 46-åringen sier med klare ord hvordan FCK kan ta gullet:

— Det er to ting som må skje; vi må spille helt forrykende, og FC Midtjylland må få bein av gelé, sier Solbakken.

— Vi må vinne det innbyrdes oppgjøret mot dem, og så må vi ta flere poeng enn dem. Men de er fortsatt i en fantastisk god posisjon, det må vi innrømme, sier han.