Ledermålet kom da den tidligere Rosenborg-stopperen Jim Larsen satte ballen i eget nett. Det skjedde kort tid før pause.

Like før full tid doblet Danny Amanwaa ledelsen for FCK, mens Nicolay Jørgensen avsluttet festen med å sette inn 3-0 på overtid.

Seieren, som var av det fortjente slaget, var viktig for å skape litt spenning i toppen av dansk superliga. For de tre poengene betyr at Solbakkens mannskap klatret til 2.-plass, åtte poeng bak nettopp Midtjylland.

Den danske serien går nå i vinterdvale til slutten av februar.

Også FC Københavns byrival Brøndby vant på hjemmebane søndag. Klubben feirer i disse dager 50 år, og kunne juble for 1-0-seier over tabelljumbo Silkeborg.

Ferhan Hasani scoret seiersmålet et kvarter før slutten. Like før full tid misbrukte vertene også et straffespark. Men det mest minneverdige fra kampen skjedde i pausen. Alt lyset på stadion gikk, og det tok 45 minutter før spillet kom i gang igjen. (©NTB)

FAKTA

Brøndby – Silkeborg 1-0 (0-0)

Mål: 1-0 Ferhan Hasani (75).

19.304 tilskuere.

Rødt kort: Jens Martin Gammelby (87), Silkeborg.

FC København – Midtjylland 3-0 (1-0)

Mål: 1-0 Jim Larsen (selvmål 40), 2-0 Danny Amankwaa (87), 3-0 Nicolai Jørgensen (90).