Han kom til Brann som en «messias», men Norlings første sesong i Bergen endte med nedrykk. Etter en elendig start i 1. divisjon fikk svensken sparken.

I et større intervju med Aftonbladet snakker Norling ut om tiden i Brann. Et av hans verste øyeblikk kom i november 2014, da Brann tapte den avgjørende kvalikkampen mot Mjøndalen.

– Det er ti minutter igjen av kampen og vi ligger under med flere mål. Jeg står overfor det faktum at jeg har spilt laget ned en divisjon. Hvordan går du videre? Hvordan håndterer du den prosessen? Rett bak meg til høyre står fansen vår, og jeg kjenner at jeg vil inn til dem og vise at jeg ikke stikker av med halen mellom beina. Så jeg hopper over gjerdet, går inn i massen av fans og er i det store og det hele klar til å motta fysisk vold, sier Norling til Aftonbladet.

– Klubben vakker som satan

Svensken ble verken sparket eller slått, men der og da var han uønsket.

– De syntes at jeg skulle gå bort, fordi jeg hadde gjort dem så jävla ille. De ville ikke ha meg der, men da følte jeg at jeg hadde vært der med dem. Så måtte jeg gå bort derfra, inn i garderoben, håndtere spillerne, prate med media... Og alt det der er en enorm, enorm erfaring for meg, sier han.

Norling ønsket å fortsette i Brann, trass i nedrykket. Og han var ønsket med videre av klubbledelsen.

– Jeg ønsket virkelig å fortsette, jeg kjente at jeg elsket å jobbe der. Menneskene var fantastiske, klubben vakker som satan... Jeg ville virkelig forsøke å rette opp det jeg hadde gjort. Jeg gikk igjennom et enormt evalueringsarbeid – delvis konsulentbasert – og fremfor alt var evalueringen av meg selv utrolig rensende. Men snøballen bare fortsatte å rulle, sier Norling.

foto
Rikard Norling har hatt stor suksess i AIK. Foto: Tor Høvik, BT

«Jeg er ikke bra for dere»

Etter 1-4-tap i Levanger var det slutt.

– Allerede før kampen kjente jeg at ved tap måtte jeg nesten si til dem at «nå må dere for faen sparke meg, for jeg er ikke bra for dere». Det var uunngåelig, sier Norling.

Doddo synes Brann er mer folkelige. Hør vår nye podkast her!

Dagen etter satte han seg i bilen og kjørte 12 timer fra Bergen til Stockholm med flyttelasset. Så ventet 12 timer tilbake til Bergen for å levere inn bilen. Så satte han seg på flyet hjem.

Norling sier at det å få sparken fra Brann var det beste som kunne hendt ham, siden alle trenger å få sparken iblant. Det tvinger en til å se på sine egne prestasjoner, sier Norling.

I mai overtok han gamleklubben AIK. Der har Norling hatt suksess, og AIK ligger på 3. plass i Allsvenskan bak IFK Norrköping og Malmö.