Rikard Norlings opptur i Allsvenskan fortsetter. Den nye AIK-treneren innledet med 2-0-seier i Stockholm-derbyet mot Djurgården 16. mai. Fredag kveld ble det en ny seier, borte mot Falkenberg. AIK vant kampen 3-2. * Eksklusivt BT-intervju: Slik reagerer Norling på Brann-suksessen

Norling har vært uten trenerjobb i ett år etter at han måtte forlate Brann. Da hadde han først rykket ned med bergensklubben, før Brann fikk en håpløs start i Obos-ligaen.

Det er tydelig at Norling og Sverige er en langt bedre kombinasjon. Norling ledet Malmö til seriegull før han overtok Brann, og starten i AIK er mildt sagt godkjent.

Marginene med seg

Carlos Strandberg sendte AIK i ledelsen før Thomas Juel-Nielsen utlignet for bunnlaget Falkenberg. Men marginene var på AIKs side rett før pause da Haukur Hauksson satte inn 2-1 etter en gedigen keepertabbe.

Strandberg la på til 3-1 tidlig i 2. omgang. Hjemmelaget reduserte til 2-3 ti minutter før slutt, men Norling kunne innkassere tre nye poeng.

AIK står med 18 poeng etter ti serierunder og er dermed med i toppen av Allsvenskan.

Tok kvelertak på medspiller

Et stort skår i gleden fikk imidlertid Norling. Etter at dommeren hadde blåst av kampen oppsto en mildt sagt merkelig situasjon:

AIKs Carlos Strandberg og Daniel Sundgren havnet i skikkelig munnhuggeri, før Strandberg tok kvelertak på lagkameraten. De måtte skilles av lagkamerater.

— Jeg har ikke oversikt over hva som skjedde. Men vi skal oppføre oss skikkelig, vi er forbilder for unge mennesker, sier Norling til C More.

— Det er samtidig to unge menn, og det er ikke alltid så lett med det testosteron-nivået, sier AIK-treneren.