Petter Northug deltok lørdag i motbakkeløpet Våttån Opp i Leksvik i Nord-Trøndelag. Langrennsstjernen løp de 5,9 kilometerne og 330 høydemeterne på 25 minutter og 22 sekunder. Det holdt til syvendeplass av de 36 startende. Langrenn.com har omtalt løpet.

Northug var to og et halvt minutt bak vinneren Anders Tettli Rennemo, som vant foran Ebrahim Abdlaziz og Alexander Kirkeberg.

Men selv om han var langt unna seieren, vant Northug i det minste én prestisjeduell: Fire plasser bak ham, som nummer elleve, havnet trener Stig Rune Kveen. Han løp inn til 27:17,2 — ett minutt og 55 sekunder dårligere enn sin elev.

Falla best av kvinnene

I kvinneklassen ble det en overlegen favorittseier til Maiken Caspersen Falla. Hun kom i mål på tiden 26:13,6 og var hele ett minutt og 54 sekunder foran Victoria Elisa Joakimsdatter Sørgjerd som tok andreplassen. Julie Victoria Berg sikret seg tredjeplassen.

Snart Blink-festival

Etter en vår og sommer med mye trening venter nå Blink-festivalen i slutten av juli for Northug. Deretter følger Toppidrettsveka i Aure og Trondheim fra 18. til 20. august. Northug skal være med på begge deler.

– Det er alltid godt å få blåst ut med noen konkurranser, og så er det fin trening mot Tour de Ski, ved at du får konkurranser flere dager på rad. Det er en tilvenning, på samme måte som syklistene har. Du bør ha innslag av det på sommeren også, før du møter det på vinteren, sa Northug til Adresseavisen tidligere i uken.